Hverdagshelt får sit ansigt på frimærke: Troede, det var en joke

Tusass hylder i år to nye helte fra hverdagen med frimærker, og det har skabt stor glæde hos Rebekka Olsvig, der er den ene af de to udvalgte.
Rebekka Olsvig viser glædeligt sit billede fra Tusass frem. Foto © : KNR / Sebastian Trosborg
Skrevet af Sebastian Trosborg
16. juni 2024 10:30

Du skal stå tidligt op for at følge med 79-årige Rebekka Olsvig. Der er nemlig fart over feltet, når hun kaster sig over hverdagens aktiviteter. 

Ture på fjeldet med hundene, morgensvømning, badminton og håndbold er som regel alt sammen en del af hendes program for ugen. 

Imellem det ellers travle program finder Rebekka Olsvig også tid til at arbejde frivilligt med børn, hvilket hun har gjort i rigtig mange år. Det arbejde har Tusass valgt at anerkende hende for ved at gøre hende til en del af årets frimærkeserie Hverdagens Helte i Grønland. 

- Jeg er stolt over vores frivillige arbejde, og jeg er glad for, at der bliver sat pris på det, siger Rebekka Olsvig. 

Sidste år startede Tusass en ny serie af frimærker, som fik navnet Hverdagens Helte i Grønland. Som navnet lægger op til, er formålet at hylde grønlændere, der har gjort sig særligt bemærket i hverdagen i landet. 

Rebekka Olsvig er vokset op i Ilulissat, men hun flyttede til Nuuk tilbage i 1962. Hun er uddannet i Skattedirektoratet og har i mange år arbejdet som skatterevisor i eget firma. I dag er hun pensionist.  

Og hovedpersonen selv var da også noget overrasket, da hun blev fortalt, at hun fremover kunne se sig selv på et frimærke. 

- Hvorfor mig? Jeg kunne simpelthen ikke finde ud af det, og jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg skulle på nogle frimærker, siger Rebekka Olsvig.  

- Jeg troede, at de lavede gas med mig, da de ringede. 

For sit arbejde som ildsjæl har hun også tidligere modtaget en særlig pris fra Kommuneqarfik Sermersooq, mens hun også har modtaget Red Barnet Grønlands Frivilligpris.

Det er ikke første gang, at Rebekka Olsvig bliver hædret for sit arbejde som ildsjæl. Foto © : KNR / Sebastian Trosborg

Glæden ved frivillighed

Rebekka Olsvig har blandt andet været med til at sørge for aktiviteter som badminton og skitræning for børn, der ellers ikke vil have de muligheder. 

- Familier kan få nogle minder sammen, og det giver dem mere sammenhold, at de er sammen med deres forældre, siger hun.  

Det er ikke kun familierne, der får glæde af de mange aktiviteter. 

- Når børnene og forældrene er glade for at være sammen med os, så bliver man da glad. Det er vores belønning, fortæller Rebekka Olsvig.  

Hun er meget socialt anlagt og elsker at omgås nye mennesker. Måske er det noget af den nysgerrighed, der har været nøglen til hendes mange års arbejde som frivillig for mindrebemidlede familier. 

- Det er så dejligt at lære nogle nye mennesker at kende, som har samme interesser, så kan de blive venner for livet. Rigtig gode venner kan man få gennem frivilligt arbejde. 

Sådan ser de frimærker ud, som du kan købe. Foto © : KNR / Sebastian Trosborg

Igen i år er der to udgaver af Hverdagens Helte i Grønland, mens det også er kunstneren Lisbeth Karline, der igen har stået for motiverne til frimærkerne. 

Udover Rebekka Olsvig er også Nanna Knudsen en del af årets frimærkeserie med Hverdagens Helte i Grønland. Hun har i mange år arbejdet med at tolke og kæmpet for mellemfolkelig forståelse.