DEBAT Hvem skal sidde i det nye Naalakkersuisut?

Torsdag den 4. december blev koalitionsaftalen mellem Siumut, Demokraterne og Atassut underskrevet af partiernes tre formænd, Kim Kielsen, Anda Uldum og Knud Kristiansen. Præsentationen af det nye Naalakkersuisut lader vente på sig men efter, hvad KNR har fået at vide, falder alt på plads onsdag eftermiddag.

Indtil da kan vi gætte, og du kan gætte med. Hvem skal styre landet? Hvem skal være fiskeriminister? Hvem skal have ansvaret for erhverv og råstofferne? Vælger partierne folk, der er valgt ind i Inatsiartut, eller tænker de taktisk og sætter folk på ministerposterne, som ikke er valgt ind, så de holder deres stærke kort i Inatsisartut?

Læs også Kim Kielsen præsenterer Naalakkersuisut onsdag

I det seneste Naalakkersuisut var Vittus Qujaukitsoq (S) finansminister, Finn Karlsen (S) var minister for fiskeri, fangst og landbrug, Jens-Erik Kirkegaard (S) havde ansvaret for erhverv og råstoffer. Martha Lund Olsen (S) var minister for familie- og justitsanliggender, Siverth K. Heilmann (A) havde bolig-området, Steen Lynge (A) var ansvarlig for sundhed og infrastruktur, Nick Nielsen (S) var minister for uddannelse, ligestilling og kultur, mens formand Aleqa Hammond også havde ansvaret for udenrigsanliggender.

Blandt alle dem, er det det kun Martha Lund Olsen, som er blevet valgt ind i Inatsisartut. Skal hun have genvalg som minister? Og er der nogle af de øvrige, som skal have deres ministerpost igen?

Du kan vælge frit, indtil Kim Kielsen har præsenteret sit Naalakkersuisut. Husk at holde debatten i en god og sober tone.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt