Hundeejere vælger vaccine fra

På trods af den massive omtale hundesygen har fået, er interessen for at vaccinere minimal, og det undrer dyrlægen.
Foto © : Steen Olsen
18. marts 2016 11:10

Hundeejerne har selv ansvaret for at vaccinere deres hunde. Et ansvar, hundeslædeforeningen KNQK ønsker skal fjernes ved at gøre det lovpligtigt at vaccinere mod hundesyge.

Virkeligheden er også, at meget få hundeejere spenderer de 120 kroner, det koster at vaccinere en hund.

Tre henvendelser

Ikke engang det voldsomme udbrud i Qeqertaq har skabt interesse for at vaccinere hos hundeejerne, fortæller distriktsdyrlæge Sanne Eline Wennerberg.

Læs også Ilulissat værner sig mod hundesyge

- Det, der undrer mig rigtigt meget, er, at I har jo som journalister og hele Grønland har haft kæmpe fokus på det voldsomme udbrud, der var i Qeqertaq. Efterfølgende har jeg haft tre henvendelser fra hundeejere i Ilulissat.

- Ingen af mine andre kolleger har haft nogen som helst henvendelser omkring vacciner, siger Sanne Eline Wennerberg til KNR.

Fokus uden effekt

Forleden fortalte Anina Nielsen, formand for Tiiarut 91, hundeslædeforeningen i Qeqertaq, at antallet af slædehunde i bygden er faldet fra 300 til omkring 100 efter udbruddet af sygdommen.

Læs også KNQK: Vi vil sikre hundeslædekulturen

Et udbrud, der fik massiv mediedækning, men altså ikke har udløst nogen interesse for at vaccinere hunde andre steder.

- Det kan undre mig, når der er så meget fokus på, hvor alvorligt det er, at der så ikke er flere der tager initiativ til at sige, hvad er det for noget med de vacciner, siger Sanne Eline Wennerberg.

Læs også Overlevende Qeqertaq-hunde går glip af Avannaata Qimussersua

Dyrlægen peger på, at det er lidt som om, at man bare venter og håber på, at det går nok.

- Det er rigtigt ærgerligt, for det går ikke. Kommer sygdommen, så dør hunden. Sådan er det bare. Der er ikke nogen behandling. Vaccinen er ikke helbredende, den er ikke en behandling. Vaccine er forebyggelse, fastslår distriktsdyrlæge Sanne Eline Wennerberg.