Den nye turistpakke giver blandt andet turistaktører mulighed for at få rabat på turistture. Arkivfoto.Foto: KNR / Anton Gundersen Lihn

Hoteldirektør om ny hjælpepakke: Rabat er godt, men ikke nok

Rabatter er fine initiativer i den nye turisthjælpepakke, men Naalakkersuisut bør også gøre flytrafikken i landet billigere, lyder det fra direktøren for Hotel Hans Egede i Nuuk. GE bakker op.

Et boost og et godt supplement. Den nye turisthjælpepakke får positive ord med på vejen fra Hotel Hans Egede i Nuuk og turistvirksomheden Greenland Escape.

Hjælpepakken betyder, at hoteller og turistakører hen over sommeren kan give en såkaldt COVID-19 rabat på overnatninger eller turistture.

For eksempel kan hoteller få op til 500 kroner i tilskud på overnatninger, og det glæder Jørgen S. Bay-Kastrup, der er adm. direktør for Hotel Hans Egede i Nuuk.

- Vi har stor respekt for, at naalakkersuisut forsøger at undersøtte den grønlandske turisme ved at bidrage på mange forskellige måder herunder akutpakke og nu også de 500 kroner i tilskud til hotelovernatninger, siger han og tilføjer:

- Vi ser det som et rigtig godt supplement til, at vi måske kan styrke vores indlandsturisme.

LÆS OGSÅ Ny hjælpepakke skal støtte turisterhvervet

Hos Greenland Escape, der også har base i Nuuk og blandt andet udbyder hostels og arrangerer ture, er der også glæde at spore over rabat-ordningen.    

- På vores hosteldel tror jeg, at det vil give et fint boost. Jeg vil skyde på, at 60 procent af vores bookinger normaltvis ligger hos folk, der rejser hertil fra udlandet.

- Forhåbentlig kan den turisthjælpepakke hjælpe os med at få fyldt vores hostels, men med lokale folk fra Grønland, der kunne tænke sig at lave staycation i stedet, siger Jesper Øraker, der ejer og driver Greenland Escape.  

Foruden tilskud til hotelovernatning giver hjælpepakken også mulighed for, at turistselskaber kan få et tilskud på 300 kroner på turistture. Rabatten fra selvstyret dækker en tur per dag.    

Sænk prisen på flybilltter

Men rabatordninger gør det ikke alene. Direktøren for Hotel Hans Egede, Jørgen S. Bay-Kastrup, havde håbet, at de politiske visioner om at få folk til at holde ferie i eget land blev bakket op med endnu et tiltag. 

- Jeg havde håbet på, at man også havde kigget på en subsidiering af flytrafikken. Den største omkostning for os, der bor i Grønland, hvis vi skal være turist i vores eget land, er at flytte os fra by til by.

- Derfor havde jeg håbet på, at der var en løsning og en model, hvor man gav et tilskud til flyrejsende eller rejsende med skib, siger hoteldirektøren.

Derfor har han heller ikke de helt store forventninger til sommeren, selv om hotellet kan få rabat fra selvstyret.

- Jeg håber selvfølgelig på, at det giver lidt effekt, men så længe flyprisen er, hvor den er, så tror jeg ikke på, at det hjælper så pokkers meget.

LÆS OGSÅ Turisme i Tasiilaq og omegn er hårdt coronaramt

Spørgsmålet om billigere flybilletter er noget, som brancheorganisationen Grønlands Erhverv er opmærksomme på. Direktør Brian Buus Pedersen forklarer, at det er et punkt, brancheorganisationen blandt andet har taget op med naalakkersuisoq for erhverv, Jens Frederik Nielsen (D).

- Det har vi nævnt som noget, vi synes kunne være interessant. Især fordi vi jo skal have folk til at flyve rundt og udnytte de her udmærkede tilbud om billige hotelovernatninger og ture.

- Det er jo dyrt for en lille familie at rejse fra Midtgrønland til syd og nord og omvendt, siger Brian Buus Pedersen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt