Naalakkersuisuts nye hjælpepakke skal få flere til at booke plads på hotel, eller oplevelsesture i landet. Arkivfoto.Foto: Mike Nicolaisen

Ny hjælpepakke skal støtte turisterhvervet

Turister kan nu blive tilbudt en særlig rabat i sommermånederne, samtidig med at de eksisterende hjælpepakker forlænges.

Det er hjælp på vej til hoteller og andre turistvirksomheder, der oplever færre bookinger i sommerhøjsæsonen på grund af coronavirusens hærgen. 

Naalakkersuisut har netop iværksat en ny hjælpepakke, der skal hjælpe virksomhederne med at holde hovedet oven vande, lyder det i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Turisme i Tasiilaq og omegn er hårdt coronaramt

Ordningerne i hjælpepakker muliggør, at hoteller og turistoperatører kan give en såkaldt ‘COVID-19 rabat’ på overnatninger eller turistture og så få rabatten refunderet hos Selvstyret. 

Et hotel kan altså få et tilskud på overnatninger på op til 500 kroner, mens turistture kan give et tilskud på op til 300 kroner - på den måde kan man gøre overnatning og ture billigere for turisterne.

Turister har derfor mulighed for at efterspørge COVID-19-rabatten hos hoteller og turistoperatøren, men det er udbyderen, som vælger om de vil give rabat.

Turistoperatører kan kun få refunderet COVID-19 rabat på én tur per dag fra Selvstyret. Det er turistoperatøren, som vælger, hvilken tur hvor der tilbydes COVID-19 rabat.

Eksisterende hjæpepakker forlænges

Hjælpepakken er blevet til i dialog med faglige organisationer, heriblandt GE, SIK, Nusuka og KNAPK.

Formålet er at gøre det billigere for herboende at holde ferie i eget land. Det forventes at skabe mere aktivitet for turistvirksomhederne, og dermed hjælpe dem igennem denne kommende sommerhøjsæson, hvor vilkårene er særligt vanskelige. 

- Det er med tilfredshed, at Naalakkersuisut nu kan præsentere endnu en hjælpepakke – denne gang til turisterhvervet.

- Med et godt og konstruktivt samarbejde med erhvervslivets og arbejdsmarkedets parter søsætter vi en målrettet hjælp til turisterhvervet i rette tid, og inden sommerhøjsæsonen for alvor er i gang, udtaler naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Frederik Nielsen i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Danmark åbner for flere rejser og turisme fra 27. juni

Naalakkersuisut har samtidig forlænget de eksisterende hjælpepakker, så de også gælder over sommersæsonen og frem til og med 30. september 2020.

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 7448
  Antal smittede 14
  Antal raskmeldte 14
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Kilde: nun.gl
  Opdateret
  18. september 2020 kl. 10:45