Hotel Kangerlussuaq er blevet solgt

Indtil nu har Mittarfeqarfiit stået for driften af Hotel Kangerlussuaq, men det er i dag blevet solgt til et privat firma.
Turister, rejsende
Det over 5000 kvadratmeter store hotel ligger i direkte forbindelse med lufthavnen. Foto © : KNR, Anton Gundersen Lihn
01. august 2023 15:50

I maj blev Hotel Kangerlussuaq sat til salg. Hotellet ligger i direkte forlængelse af lufthavnen i den vestgrønlandske bygd og har gennem årene huset mange rejsende.

Og nu er det blevet solgt og overgår til private hænder. Det er selskabet Albatros Arctic Circle Aps., som kommer til at overtage driften af hotellet.

Det oplyser Mittarfeqarfiit i en pressemeddelelse.

Albatros Arctic Circle Aps. er ikke nye i driften af overnatningssteder i Kangerlussuaq, hvor de allerede ejer Polar Lodge og Old Camp. Derudover har de også Restaurant Roklubben i Kangerlussuaq og tilbyder udflugter i bygden og til indlandsisen.

Det er Mittarfeqarfiit, som indtil nu har ejet hotellet, og det har været vigtigt for dem at finde den rigtige køber, oplyser administrerende direktør, Henrik Estrup. Og med Albatros Arctic Circle Aps.'  erfaring var de det rigtige match.

- Det er med ro i sindet, at vi overdrager hotellet i Kangerlussuaq til dem, siger Henrik Estrup i pressemeddelelsen.

Også direktør for Albatros Arctic Circle Aps. er begejstret over salget.

- Hotel Kangerlussuaq passer rigtig godt ind i vores nuværende virksomhed i Kangerlussuaq, og vi glæder os til nu at få endnu bedre mulighed for at udvikle turismen i Kangerlussuaq sammen med hotellets gode og dygtige medarbejdere, siger Jørgen Larsen.

Fra offentlig til privat

Hotellet blev sat til salg for at fritage Mittarfeqarfiit for driften af det over 5000 kvadratmeter store hotel.

- Hotellet er lige nu ejet og drevet af Mittarfeqarfiit, som er et selskab, som skal drive lufthavne og ikke burde have ansvar for at drive hoteller. Det har naalakkersuisut arbejdet for længe, sagde afdelingschef i afdelingen for infrastruktur i selvstyret, Kenneth Bøjler, til KNR i maj.

Det var naalakkersuisut, der stod for beslutningen om at sælge, da Mittarfeqarfiit er en selvstyreejet virksomhed.

Hotellet har 61 værelser og flere eksterne lejemål med både kontor, lager og en butik, som tilsammen udgør 5357 kvadratmeter.

Desuden følger alle medarbejdere med i overdragelsen af hotellet, så de er sikret deres job i forbindelse med salget.