Hjælpepakke til erhvervslivet er på forhandlingsbordet i dag

På et møde klokken 11 diskuterer Naalakkersuisut, Grønlands Erhverv og repræsentanter for arbejdstagere, hvordan erhvervslivet skal hjælpes i forbindelse med coronakrisen.
Det vides endnu ikke, hvad en hjælpepakke skal indeholde, men Naalakkersuisut har sendt et forslag til finans- og skatteudvalget. Foto © : KNR
Skrevet af Jens Betak
19. marts 2020 11:48

Flere og flere restriktioner rammer landet i et forsøg på at inddæmme coronavirus. Onsdagens restriktioner ramte især virksomheder i Nuuk, hvor myndighederne har påbudt blandt andre værtshuse, restaurationer og butikker at lukke.

Men tidligere restriktioner fra myndighederne rammer virksomheder i hele landet, og derfor holder Naalakkersuisut, Grønlands Erhverv og repræsentanter for arbejdstagere møde klokken 11, hvor parterne skal diskutere en hjælpepakke til landets lidende erhvervssektor.

LÆS OGSÅ Coronavirus: Erhvervsdrivende medlemmer af Arctic Circle Business mister tilsammen millioner

Det vides endnu ikke, hvad en hjælpepakke skal indeholde, men Naalakkersuisut har sendt et forslag til finans- og skatteudvalget, som på nuværende tidspunkt behandler indholdet.

Turisme- og servicebranche i knæ

Det er især turisme- og servicebranchen, der er hårdt ramt af coronakrisen.

Parterne, der mødes om hjælpepakken, har nedsat et særligt COVID-19 erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalg bestående af relevante departementer og arbejdsmarkedsparter.

Udvalget skal følge situationen på arbejdsmarkedet og erhvervslivet tæt med henblik på løbende at kunne foreslå nødvendige tiltag.

LÆS OGSÅ Hoteller mister gæster efter coronaudbrud

I Danmark har regeringen foreslået en række midlertidige tiltag for at hjælpe de danske erhvervsdrivende. Den danske regering har præsenteret et forslag til en hjælpepakke til 40 milliarder kroner til Danmarks selvstændige og virksomheder i særligt pressede brancher.

Ordningen kommer blandt andet til at gælde hotel- og restaurationsbranchen, transportbranchen og luftfartsselskaberne, som i øjeblikket er hårdt ramt.