Hoteller mister gæster efter coronaudbrud

Både i Nuuk og Ilulissat afbooker hotelgæster deres ophold efter udbruddet af coronavirus.
- I marts forventede vi ellers at have over 1000 gæster, men der er flere og flere, der aflyser deres ophold, siger hotelchef Edvard Rosbach. Foto © : Terry Feuerborn/Flickr Creative Commons
16. marts 2020 05:59

Turister er begyndt at aflyse deres overnatninger på Hotel Hvide Falk i Ilulissat på grund af frygt for coronasmitte.

- Vi har allerede mistet op mod en million kroner, siger hotelchef i Hotel Hvide Falk, Edvard Rosbach, der formoder at endnu flere vil aflyse deres ophold på hotellet.

LÆS OGSÅ Nye anbefalinger: Undgå at rejse ind og ud af Grønland 

Grønland har endnu ingen registrerede tilfælde af coronasmittede. Epidemikommissionen anbefaler alligevel, at rejser ud og ind af landet skal undgås på grund af frygt for smitte. Og det samme gælder indenrigstrafikken.

Flere der aflyser

- I marts forventede vi ellers at have over 1000 gæster, men der er flere og flere, der aflyser deres ophold, siger Edvard Rosbach.

25 procent af Hvide Falks gæster plejer at komme fra udlandet. 60 procent kommer fra kysten, siger han. Men selv om gæsterne ringer og mailer og fortæller, at de ikke kommer alligevel kan Edvard Rosbach dog godt forstå anbefalingerne fra Epidemikommissionen om ikke at rejse.

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Men vi kan ikke gøre andet. Vi følger de anbefalinger, som Selvstyret er kommet med. Vi tager det roligt, siger han.

Hotel Hans Egede mister også gæster

I landets anden store turistby, Nuuk, oplever Helge Tang det samme som sin kollega i Ilulissat. 

Han er medejer af Hotel Hans Egede.

- Vi har fået et hav af afbookinger på hotelovernatninger. Alene i går mistede vi forhåndsreservationer, der havde en værdi af 89.000 kroner, oplyste Helge Tang til Sermitsiaq.AG.

Hotellet skulle have haft besøg af 50 franskmænd her i marts, men gruppen har aflyst deres rejse til Grønland, oplyser han.