Hjælp til et sundere liv

En genudgivelse af hæftet ”Sunde råd – mad til små børn fra 0 – 3 år samt gravide” fører forhåbentligt til et sundere liv for småbørnsfamilier og gravide kvinder. I hæftet finder man gode råd og vejledning baseret på den nyeste viden om små kost til småbørn.
Skrevet af Peter Troelsen
23. april 2013 09:14

I hæftet, der bygger på Ernæringsrådets 10 kostråd, kan man blandt andet læse, hvad barnet bør og kan spise på de forskellige alderstrin samt, hvilke madvarer man skal undgå at give sit barn. Hæftet er suppleret med et afsnit om bevægelse, som også har stor betydning for barnets udvikling og velbefindende.

- Kost og fysisk aktivitet er højt prioriterede temaer i folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II, fordi netop kost og fysisk aktivitet har så stor betydning for vores sundhed. Hæftet til de gravide og småbørnsfamilierne støtter op om Naalakkersuisuts målsætning om, at flere familier vælger en sund livsstil, forklarer medlem af Naalakkersuisut for sundhed og infrastruktur, Steen Lynge.

Sundhedsvæsenet udleverer hæftet: ”Sunde Råd- mad til små børn 0-3 år samt gravide og ammende” til kommende og nybagte forældre. Hæftet kan også hentes på Sundhedsportalen www.peqqik.gl