En af de film, er allerede er digitaliseret, er dokumentaren "Grønland i sol" af Hagen Hasselbach. Filmen er fra 1950 og kan ses på Filmcentralen.dkFoto: Minerva Film

Historiske film om Grønland bliver sikret for fremtiden

En stribe gamle optagelser og film fra Grønland er nu på vej til at blive digitaliseret. Det er Det Danske Filminstitut, der skal digitalisere filmene i samarbejde med Grønlands Nationalarkiv og Arktisk Institut.

Filmene er blandt andre turisme- og oplysningsfilm, dokumentarfilm og private optagelser fra begyndelsen af 1930 og frem til 1970’erne, som viser vejen mod Grønlands hjemmestyre. En række optagelser handler også om Grønlands erhvervsliv.

- Filmene er både i europæisk og global sammenhæng interessante, ikke mindst i klima og geopolitisk sammenhæng, ligesom projektet rummer et stort potentiale for at give Grønland adgang og større ejerskab til egen kulturarv, siger museumsinspektør hos Det Danske Filminstitut, Thomas C. Christensen.

LÆS OGSÅ Filmworkshop har fundet sin leder

Digitaliseringen af filmene vil betyde, at optagelserne bliver bedre bevaret. Desuden er der samtidig mulighed for at de kan blive oversat og distribueret i Grønland.

Opgaven med at digitalisere film- og optagelser fra Grønland starter i efteråret, og en del af dem vil man kunne finde på www.danmarkpaafilm.dk. Her ligger der allerede en række historiske film fra Grønland.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt