VIDEO Herboende amerikaner: Tingene er kridtet op på en helt anden måde

Det er ikke alene amerikanere bosiddende i USA, der kan stemme. Også Ruth Montgomery-Andersen, som har boet i Grønland i 20 år har stemt.
09. november 2016 10:35

Hun har stemt allerede i sidste måned.

- Det er sådan jeg plejer at gøre. Så på den måde, så er det jo, den giver en masse følelser og den giver en masse tanker, fortæler Ruth Montgomery-Andersen til Qanorooq.

Ruths landsfæller går i stemmeboksen i dag. Ruth er spændt i dag, mens hun er til møde om turisme.

- Jeg er lidt spændt. Jeg regner med, at det er fordi, at jeg tænker lidt på det valgkamp der skal være i USA.

Ruth Montgomery-Andersen er fra Texas, USA. Men hun har boet de sidste 20 år i Grønland. Men da hun stadig er registreret som amerikansk statsborger, er det vigtigt for hende at stemme.

- Hver gang man vælger og bruger sin demokratiske stemme, så håber man altid på det, man ligesom selv har gået ind på, at det sker. Og at man er med til at løfte demokratiet, siger Ruth Montgomery-Andersen.

Unuanceret valgkamp

Og hun har fulgt valget, ligesom millioner af andre amerikanere.

- Tingene er kridtet op på en helt anden måde. Og meget mere sort og hvid, og meget mere unuanceret i forhold til hvordan man forholder sig til de emner, som bliver taget op i valgkampen, fortæller Ruth Montgomery-Andersen, der ikke vil afsløre, hvilken kandidat hun har stemt på.

Og selvom hun er langt fra USA, vil hun følge valgresultaterne i fjernsynet.  

- Hvis jeg får tid, så vil jeg se fjernsyn. Men jeg synes, at for mig er det meget, det giver mere at snakke med min familie på det tidspunkt, fortæller Ruth.

Og hun har god kontakt om valget til sin mor, som bor i Texas. Specielt i dag.

- Jeg har lige ringet til min mor. Og vi har jo tre timers tidsforskel, så jeg følger med, vi snakker sammen over skype og vi sender sådan nogle små beskeder, siger Ruth.