Nationaldagen: Her kan du fejre dagen i Danmark

Over hele Danmark inviterer De Grønlandske Huse til nationaldagsfest med taler, musik og mad torsdag.
20. juni 2018 11:31

For tredje år i træk vil Erfalasorput torsdag vaje alle statslige bygninger i Danmark, når Grønlands Nationaldag bliver markeret.

LÆS OGSÅ Selvstyret glemte at flage på Grundlovsdag

Og for de, der har fri til at fejre dagen, er især De Grønlandske Huse samlingspunkter for festlighederne.

I Nordjylland bliver nationaldagen indledt med sang af Ikinngutigiit Koret på Gammeltorv i Aalborg, inden Det Grønlandske Hus på Vesterbro er vært for morgenmad.

Ud på eftermiddagen fortsætter programmen i Aalborg Zoo med flere taler, heriblandt Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. 

LÆS OGSÅ Mette Frederiksen støtter et selvstændigt Grønland

For andet år i træk fejrer Det Grønlandske Hus i Aarhus nationaldagen ude af huset. Det sker hos VIA University College i Ceres-byen centralt i Aarhus, hvor bl.a. rådmand for Kultur- og Borgerservice i Aarhus, Rabih Azah-Ahmad, holder tale.

Foreningen Grønlandske Børn tilbyder desuden oplevelser inden for Virtual Reality.

LÆS OGSÅ Aaja vil have erfalasorput i Folketinget

I Odense byder Det Grønlandske Hus på havnen gæster indenfor om eftermiddagen, blandt andet med smagsprøver fra Royal Greenland og optræden af Christian Søgaards trio & Ulf Fleischer.

Og hos Det Grønlandske Hus i København er der et helt dagsprogram fra klokken 13 frem til midnat med blandt andet taler, kaffemik og optog. Læs hele programmet her.