Aaja vil have erfalasorput i Folketinget

Efter at Dannebrog har fået permanent plads i Folketingssalen, efterlyser Aaja Chemnitz Larsen, at både det grønlandske og det færøske flag får plads ved siden af Dannebrog.

- Det vil betyde rigtig meget, fordi Folketinget repræsenterer det demokratiske styre i Rigsfællesskabet, og det gælder både Grønland, Færøerne og Danmark, siger hun til Ritzau.

- Når Folketinget varetager en lang række love på vegne af Grønland, giver det enormt god mening, at vores flag også er i salen, siger folketingsmedlemmet fra Inuit Ataqatigiit.

Det skabte stor debat, da Folketingets formand Pia Kjærsgaard for et års tid siden valgte at hænge et stort dannebrogsflag op bag talerstolen i forbindelse med en renovering.

- Hvis det grønlandske flag også kom derind, ville det have en rigtig stor betydning for mange grønlændere, mener Aaja Chemnitz Larsen.

Og nævner den ny praksis med, at der fra danske myndighedsbygninger nu skal flages med det grønlandske flag på Grønlands nationaldag.

- Jeg har mødt rigtig mange mennesker i Danmark, der fik tårer i øjnene, da de så, at vores flag blev hejst, fordi det er en anerkendelse af, at Grønland betyder noget i Rigsfællesskabet, siger Aaja Chemnitz Larsen.

Men at få det færøske flag opsat i Folketingssalen er ikke så vigtigt for Sjúrður Skaale, der er medlem af Folketinget for de færøske socialdemokrater Javnaðarflokkurin.

- Vi har heller ikke Dannebrog i Lagtingssalen, siger han til Ritzau.

LÆS OGSÅ Folketinget åbner for nyt år

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!