Fodbold GM hænger stadig på en tynd trådFoto: Lars Jørgen Petersen

Her er KAK’s GM-plan

Ingen ny corona-smitte og ophævelse af ny bekendtgørelse som planlagt den 1. august er forudsætninger for, at der alligevel kan afholdes fodbold GM for herrer og damer.

Afholdelse af fodbold GM hænger stadig i en tynd tråd.

Grønlands Boldspil Union KAK har holdt møde med selvstyret for at få præciseret præmisser i bekendtgørelsen om begrænsninger af folkesamlinger.

LÆS OGSÅ GIF: Landsdækkende mesterskaber bør suspenderes foreløbig

KAK fremlagde efterfølgende fredag en ny turneringsform, der ifølge fodboldens organisation i Grønland kan leve op til rammerne for den meget omtalte bekendtgørelse.

- Der må i henhold til selvstyrets bekendtgørelse afholdes sportsarrangementer indenfor kommunegrænser. Det betyder, at der kan afvikles kvalifikationskampe indenfor kommunegrænser, meddeler KAK og uddyber:

- Bestyrelsen i KAK har besluttet den 25. juni, at turneringer eller mesterskaber indenfor kommuner kan benyttes som kvalifikationer for herrernes side. Turneringer indenfor kommuner skal afholdes i uge 29.

Ungdoms GM aflyst

Herrernes GM bliver afholdt i Ilulissat i uge 33, der starter 10. august og damernes GM afvikles i Nuuk ugen efter.

LÆS OGSÅ GM i fodbold er aflyst

KAK fastholder aflysningen af udendørs grønlandsmesterskaber for ungdomsrækkerne U-15 og U-18. Værter til ungdomsmesterskaber har trukket sig og KAK forudser, at det bliver besværligt at finde indkvarteringer, der lever op til epidemikommissionens anbefalinger.

- Vi vil dog anbefale afholdelse af turneringer indenfor byer og respektive kommuner, så der bliver noget for børn og unge og samtidig tage højde for reglerne og anbefalinger, lyder det fra KAK.

Grønlands idrætsforbund (GIF) kom med anbefaling onsdag i denne uge om suspendering af samtlige mesterskaber. Anbefalingen gælder til 1. august. Det er den dato bekendtgørelsen om begrænsninger af folkesamlinger gælder til. GIF understreger dog, at der er risiko for at bekendtgørelsen kan forlænges.

KAK understreger også, at GM for herrer og damer kun kan afholdes, hvis gyldigheden for bekendtgørelsen ikke bliver forlænget.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt