Der må afholdes fodboldstævner indenfor kommunegrænser, lyder reglerne. Arkivfoto.Foto: Malik Brøns, KNR

GIF: Landsdækkende mesterskaber bør suspenderes foreløbig

Idrætsforbundet har nu udsendt anbefaling til sine medlemmer, der er kommet, efter at bekendtgørelsen om folkesamlinger er blevet fornyet.

Grønlands Idrætsforbund, GIF, anbefaler, at træning i forskellige sportsgrene fortsætter – også i holdidræt som fodbold og i kontaktsport.

Forbundet udtaler sig, efter at der er blevet udstykket nye retningslinjer for at mindske risikoen for, at coronavirus spredes i samfundet.

Der, hvor de nye retningslinjer gør sig gældende, er ved større arrangementer, hvor der deltager hold fra hele landet. Og det betyder - ifølge GIF - noget for nationale mesterskaber.

- GIF anbefaler generel suspendering af samtlige nationale mesterskaber i en periode hvor bekendtgørelsen er gældende til 1. august, meddeler generalsekretær i GIF Jonas Jensen.

LÆS OGSÅ Nuuk Marathon løbes i skrabet udgave

Den omtalte bekendtgørelse indebærer midlertidige begrænsninger af folkesamlinger. Men der må stadig afholdes stævner indenfor kommunegrænser.

- Der må for eksempel afholdes stævner med deltagelse fra hold fra Qaqortoq, Nanortalik og Narsaq, så længe stævne afholdes i Kommune Kujalleq. Men hold fra disse byer må ikke deltage stævner i for eksempel Kommuneqarfik Sermersooq, anbefaler GIF.

Marathon undtaget

Individuelle sportsgrene er bedre stillet, hvis bestemte datoer bliver respekteret. Det er for eksempel løbere, der skal deltage i Aasiaat Midnight Sun Marathon fredag den 26. juni.

- Deltagere fra kommuner udenfor Kommune Qeqertalik må deltage i Aasiaat Midnight Sun Marathon, hvis vedkommende har tilmeldt sig til løbet senest den 19. juni, skriver GIF.

LÆS OGSÅ Aasiaat Midnight Sun Marathon afvikles som lokalløb

Bekendtgørelsen om begrænsninger af folkesamlinger blev præsiceret, hvor den nye version trådte i kraft den 20. juni.

Nationale mesterskaber er foreløbig suspenderet til den 1. august.

- Der foreligger en mulighed for at lignende restriktioner og anbefalinger kan bliver forlænget, oplyser GIF, der har holdt møde med selvstyret for at få præciseret hvordan forskellige paragrafer i bekendtgørelsen skal forstås.

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 7797
  Antal smittede 14
  Antal raskmeldte 14
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Kilde: nun.gl
  Opdateret
  25. september 2020 kl. 10:45