VIDEO Heliskiing-turisme svær at holde flyvende

Der er mange udfordringer inden for turismeerhvervet. Arne Hardenberg står med en af de større. Hans store drøm er at gøre heliskiing til sit fuldtidsarbejde fra marts til juni, men det er svært.
14. april 2016 15:21

Der er mulighed for heliskiing i Kangaamiut, Maniitsoq, Nuuk, Sisimiut og Diskobugten i den fire måneder lange sæson. Men selvom Arne Hardenberg er med sit firma Greenland Extreme landets eneste heliskiing-guide, løber det endnu ikke rundt.

- Den store drøm er jo at få det hele til at fungere. F.eks. at få gæster herop for at køre heliskiing, siger Arne Hardenberg til KNR.

Lang rejse fra USA

Han har besøg af amerikanerne Kevin O´Rourke og Pete Patterson, som har deltaget ved to Olympiske Lege i styrtløb, i disse dage. Med firmaet Mountain Spirits, som også tilbyder heliskiture, har de været på nogle af verdens største heliskiing-steder i både Alaska, Chile og Rusland.

De synes, at Grønland er noget helt særligt.

- Det er fantastisk. Det er ikke kun skiløb, men det er hele pakken af, hvad Grønland har at tilbyde: skønhed, skiløb, folket og kulturen, siger Pete Patterson.

Læs også Arktisk turismeboom fortsætter

Men trods den store ros fra den erfarne rejseudbyder, står kunderne alligevel ikke i kø.

- Man kan ikke rigtigt leve af det, da jeg kun har gæster tre uger om året.

- Der er ikke mange, der tager med helikopter til de urørte bjerge for at stå på ski. Det er et hårdt erhverv, siger Arne Hardenberg.

Pete Patterson, som har afholdt heliskiingture i Grønland siden 2001, er fuldstædig enig.

- Den største udfordring ved Grønland er, at få folk til at tage den lange rejse til landet. Det er en dyr tur, og det tager også lang tid. Især fra Amerika.

- Det tager to dage at rejse hertil og det samme tilbage, siger Pete Patterson.

Heliskiing er en form for skiløb, hvor man transporteres med helikopter til op på toppen bjerge, hvor de så kan nyde den uberørte sne hele vejen ned på ski.