Hash konfiskeret på trawler

I sidste uge beslaglagde toldstyrrelsen 100 gram hash om bord på Royal Greenland trawleren Akamalik. På et tip fra selskabet selv.
100 gram hash er konfiskeret om bord på Akamalik, men ingen vil kendes ved fundet, oplyser Nordjyllands Politi. Foto © : Royal Greenland
09. juli 2024 13:44

Torsdag i sidste uge modtog den danske toldstyrelse et tip fra Royal Greenland om at ransage en af rederiets egne trawlere.

Og det tip gav pote, oplyser Nordjyllands Politi.

Toldstyrrelsen fandt nemlig 100 gram hash om bord, som nu er konfiskeret og vil blive destrueret, oplyser Nordjyllands Politi, der har overtaget sagen.

Trawleren lå ved kaj i Skagen, da de 100 gram hash blev fundet, og derfor er det Nordjyllands Politi, der har overtaget sagen.

'Fuldstændig uacceptabelt'

- Hashen vil blive destrueret, og sagen vil blive behandlet som en hittegodssag, oplyser Nordjyllands Politi i et skriftligt svar.

Royal Greenland skriver i pressemeddelelsen, at rederiet gør en øget indsats for at forhindre, at deres skibe bliver brugt til at smugle stoffer.

- Smugling ved hjælp af vores trawlerflåde er fuldstændig uacceptabel, uanset mængderne, siger produktionsleder i Royal Greenland, Lars Nielsen.

- Vi er klar over, at den økonomiske gevinst ved at smugle ulovlige stoffer til Grønland betyder, at der fra tid til anden vil ske forsøg på det - også i vores flåde. Derfor sætter vi hårdt ind for at undgå, at smuglerne lykkes med deres forehavende, slår Lars Nielsen fast.