Har brug for flere døgninstitutioner og uddannet personale

Man gør barnet mere fortræd ved at sende det væk fra deres forældre til døgninstitutioner i Danmark. Det er derfor vigtigt, at uddanne personale her i landet, og bygge flere døgninstitutioner, mener direktør i Qeqqata Kommunia, Vibeke Møller Jensen.
13. oktober 2012 14:14

Man gør barnet mere fortræd ved at sende det væk fra deres forældre til døgninstitutioner i Danmark. Det er derfor vigtigt, at uddanne personale her i landet, og bygge flere døgninstitutioner, så man kan undgå at sende børn og unge til Danmark, siger Vibeke Møller Jensen, der er direktør for Familie og Uddannelse i Qeqqata Kommunia.

- Min opfattelse er, man gør barnet mere fortræd, ved at sende barnet ud af landet. Det er et problem i forhold til, at det både er en anden kultur og et andet sprog. Det er aldrig godt for familien, at sende barnet langt væk, det siger direktør for Familie og Uddannelse i Qeqqata Kommunia, Vibeke Møller Jensen.

14 børn og unge her fra landet bor i døgninstitutioner i Danmark, fordi de ikke har plads i Grønland. Og en af de unge kommer fra Qeqqata Kommunia. Kommunen arbejder dog nu på at finde en institutionsplads herhjemme:

- Det som jeg kan udtale mig om, i den konkrete sag er, at han har været meget ked af, at være i Danmark, siger Vibeke Møller Jensen.

Samtidigt er det dyrt for kommunerne, at sende børn og unge til anbringelse på institutioner i Danmark.

- Som udgangspunkt arbejder vi meget med, at børn og unge kan blive her i landet. Det er også meget dyrt for kommunerne, at anbringe børn udenfor Grønland, siger Vibeke Møller Jensen.