Forslag: Handicaplov udskydes et år

En ny handicaplov, der skal sikre handicappedes rettigheder, bliver formentlig udskudt et år, fremgår det af finanslovsforslaget. Det er meget beklageligt, lyder det fra Handicaptalsmanden.
Foto © : Tilioq
Skrevet af Thomas Munk Veirum
24. august 2018 06:31

En lov, der skal give bedre hjælp til borgere med handicap, blev førstebehandlet på efterårssamlingen sidste år og skulle anden og tredjebehandles på forårssamlingen. Samlingen blev dog aflyst på grund af valget.

På et pressemøde mandag fortalte naalakkersuisoq for finanser, Pele Broberg, at indførelsen af loven foreslåes udskudt, fordi loven først "skal gøres klar."

Handicaploven rummer nye tiltag for omkring 25 millioner kroner årligt.

Bedre personlig hjælp og flere penge til handicapcenter

Pengene skal blandt andet gå til at forbedre mulighederne for personlig hjælp og omsorg for personer med handicap og flere peng til det landsdækkende handicapcenter.

I det fremlagte finanslovsforslag er der sat penge af til, at handicaploven kan træde i kraft fra 2020 - altså et år senere end oprindelig planlagt.

LÆS OGSÅ Handicap-organisationer sender fælles opfordring til politikere

 

Handicaptalsmand: Det er meget beklageligt

Ud over at loven skal give borgere med handicap bedre levevilkår, skal den også sikre, at Grønland lever op til FNs Handicapkonvention.

Handicaptalsmand Christiana Johnsen er ærgerlig over udskydelsen:

- Det, synes jeg, er meget beklageligt, for det her er en lov, vi har ventet på i rigtig lang tid. Den åbner op for nogle meget bedre muligheder for nogle borgere i samfundet, der i den grad har brug for støtte og hjælp. Noget af det bedste i den nye lov, det er netop, at nu har vi nogle rettigheder i stedet for muligheder for borgere med handicap, siger Christine Johnsen til KNR.

LÆS OGSÅ Handicaptalsmand får en vigtig rolle