Ekspert: Handicaptalsmand får en vigtig rolle

Det er godt nyt for de handicappede, at de nu har fået deres egen talsmand. Ifølge en sociolog er der nemlig en større chance for, at der nu komme mere fokus på deres problemer.
Skrevet af Jonas Fievé
29. september 2017 11:03

Steven Arnfjord fra Ilisimatusarfik fremhæver nemlig børnetalsmanden som et godt forbillede, da MIO netop har medvirket til, at der er kommet meget mere fokus på børns rettigheder her i landet.

- Hvis man genetalt ser på børns retstilstand og fokus på børn i vores politiske debat, så har MIO ydet et kæmpe bidrag, siger Steven Arnfjord til KNR.

LÆS OGSÅ Mere fokus på handicappedes rettigheder

Børnetalsmanden har dermed været med til at styrke demokratiet, da MIO ifølge Arnfjord har været med til, at børnene nu selv har fået en stemme i den politiske debat, som rent faktisk bliver hørt.

- Kim Kielsen snakker om landets børn som landets vigtigste ressourcer, og det bliver gang på gang erklæret som børnenes år. Det generelle politiske fokus er jo, at barnet skal sættes i centrum.

Der bliver lyttet til børnetalsmanden

Selvom børnetalsmanden ikke har nogle sanktionsmuligheder overfor hverken Selvstyret eller kommuner, så lytter politikerne ifølge Arnfjord alligevel efter, når børnetalsmanden rejser kritik.

- Det bliver et vigtigt talerør, som man ikke kan undgå at lytte til, så er det op til politikerne, hvordan de vil handle på baggrund af det.

LÆS OGSÅ Der skal mere fokus på handicappede børn

Steven Arnfjord har derfor store forventninger til, at der nu kommer mere politisk fokus på de handicappedes rettigheder her i landet.

- Til at starte med er det vigtigt, at der er blevet udnævnt en handicaptalsmand så, at vedkommende så kan begynde at advokere på vegne af en gruppe, som har en endnu lavere stemme i den offentlige debat, end børn har.