Handicap-organisationer sender fælles opfordring til politikere

De handicappede skal højere op på den politiske dagsorden, mener handicaptalsmanden og en række handicaporganisationer. De har derfor skrevet et brev til alle partier i håbet om, at valgkampen også vil handle om de handicappedes forhold.
Handicaptalsmand Christina Johnsen.
22. marts 2018 14:38

- Der er plads til forbedringer og derfor vil vi gerne minde kandidaterne om, at der er andet end lufthavnsbyggerier, selvstændighed og fiskerilov, som bør debatteres, siger Christina Johnsen, der er Grønlands Handicaptalsmand og medunderskriver på brevet, der onsdag røg i postkassen med partierne som modtagere.

Udover talsmanden har seks handicaporganisationer skrevet under på brevet, som skal råbe politikerne op. Blandt organisationerne er Inooqat, Landsforeningen Autisme kreds Grønland og Sugisaq - foreningen for sindslidende.'

Fire fokuspunkter

I brevet fremhæver underskriverne fire punkter, der skal sættes fokus på:

Antallet af sager er for højt i forhold til antallet af medarbejdere, der er for få varme hænder til at tage sig af de handicappede, boligforholdene bør forbedres, og endelig skal flere børn fra specialklasserne have en afgangseksamen.

LÆS OGSÅ Børnetalsmanden vil have børnenes stemme med i valgkampen

Selv om det primært er kommunerne, der sidder med sagsbehandling og drift på handicapområdet, giver det alligevel mening at henvende sig til landspolitikerne, anfører Christina Johnsen.

- Vi skal se på helheden i det at arbejde med handicap. Og kommunerne bør have støtte og hjælp til at løfte opgaven, siger Christina Johnsen og peger på et konkret eksempel med socialrådgiverne:

- Hvis vi skal sige, at der skal flere socialrådgivere til, så nytter det jo ikke noget, hvis ikke der er nogen socialrådgivere at tage af. For så skal det gøres mere attraktivt overhovedet at søge ind som socialrådgiver, påpeger handicaptalsmand Christina Johnsen.