Børnetalsmanden vil have børnenes stemme med i valgkampen

Vi taler tit om børnenes vilkår her i landet. Men vi taler sjældent med dem. Det vil Børnetalsmanden, Aviâja Egede Lynge, lave om på. Hun opfordrer børn og unge til at henvende sig til hende på Facebook, så deres tanker og ønsker kommer til at spille en rolle i valgkampen.
Foto © : Tusagassiivik
20. marts 2018 08:04

- Jeg har lavet en post på Facebook med en opfordring til alle børn og unge under 18 år om, at de kan skrive til mig som børnetalsmand om, hvilke emner, de synes kan være godt at bringe til politikerne, siger Aviâja Egede Lynge.

Børnenes vilkår plejer at fylde meget under valgkampene. Børnetalsmanden siger, at der plejer at være et godt billede af, hvad der skal forbedres, når det handler om børnenes vilkår.

LÆS OGSÅ Selvstændighed børn og erhverv vil præge valget

Børnene spørges ikke

- Men man spørger dem stort set aldrig om, hvad de selv mener, og hvad de mener, burde forbedres inden for deres livsvilkår, lyder det fra Aviâja Egede Lynge.

Mange har reageret på opfordringen, siden det blev slået op den 14. marts. I skrivende stund har opslaget blevet liket 582 gange, mens den er blevet delt 250 gange.

- Og det synes jeg, at her er en god mulighed får, ikke kun at vise, men også give de børn en mulighed for også at blive hørt, som ellers ikke vil blive hørt, siger Børnetalsmanden.

LÆS OGSÅ Børnene bliver tabt mellem myndighederne

Emner

Ifølge hende har hun fået flere beskeder. Hvad der er kommet ind på indbakken, vil hun ikke fortælle i detaljer om endnu. Men hun fremhæver nogle emner, som børnene ønsker videregivet.

- For eksempel det med at være udenfor og være bange for fulde mennesker. Der er noget i forhold til boligforhold, det med at leve i boliger, hvor man går og fryser, og så er der også noget i forhold til manglende hjælp, og forslag til bedre hjælp, i forhold til seksuelt krænkede børn, siger Børnetalsmanden, Aviâja Egede Lynge, der også opfordrer til at hjælpe børn, der ikke kan skrive, med at skrive til hende.

Børnenes budskaber bliver givet til alle partier og alle valgkandidaterne den 3. april.