Selvstændighed børn og erhverv vil præge valget

For fire år siden handlede det om økonomi. Et år tidligere om selvstændighed. Men hvad skal valget handle om i år, når politikerne skal bejle om vælgernes gunst. KNR har mødt et par politikere og vælgere for at høre deres bud på valgkampens temaer.
14. marts 2018 16:16

De næste 41 dage bliver det politiske spisebord dækket op med valgflæsk, -løfter og skarpe holdninger. Men hvor forventer politikerne at stikke gaflen ind, når der skal vælges emner som forhåbentlig falder i vælgernes smag.

KNR mødte efter gårsdagens samling partierne Siumut, Partii Naleraq og Demokraterne for at få deres umiddelbare bud på de emner, der bliver aktuelle i valgkampen.

- Der er selvfølgelig uddannelsesområdet, folkeskoleområdet og så er der erhvervsområder, der selvfølgelig også skal fremmes, siger Demokraternes formand, Randi Vestergaard Evaldsen.

LÆS OGSÅ Vi skal til valg den 24. april

- De igangværende projekter skal fortsættes, ikke mindst fiskeriloven og de meget omtalte lufthavnsbyggerier, siger Siumuts politiske ordfører, Jess Svane.

Hos Partii Naleraq peger Anthon Frederiksen på flere forskellige temaer, de gerne vil tage op under valgkampen.

- Selvstændighed, fiskeriloven, infrastruktur og ikke mindst ældreområdet og vilkårerne for børn og unge, siger han.

LÆS OGSÅ Niels Thomsen stiller op til valg

Og Demokraterne peger også på børn og unge som et tema.

- Også håber vi selvfølgelig også at børn og unge for et stort fokus i den her valgkamp, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

Og politikerne har ikke ramt helt ved siden af vælgernes politiske smagsløg. I Qaqortoq ønskede tre af vælgerne også erhverv, selvstændighed og vilkårene for børn, unge og ældre på valgkampsmenuen.

- I disse år snakker vi meget om selvstændighed. Jeg mener, vi burde snakke mere om, hvordan selvstændigheden skal gennemføres og hvilke erhvervsmuligheder vi har, siger Maaliaaraq Nielsen.

LÆS OGSÅ Kim Kielsen foreslår valg den 24. april

- Jeg mener, at vi i 2018 bør anstrenge os mere for Grønlands selvstændighed. Jeg vil opfordre til at finde nye idéer for at skabe nye arbejdspladser, siger Jensine Ottosen.

- Børnene er vigtige. Børneområdet kan vi ikke komme udenom. Og vi skal heller ikke gå udenom dem, der har behov for hjælp. F.eks. ældre som ikke er selvhjulpne, siger Paulus Simonsen.

De kommende uger vil partierne fremlægge deres valgprogrammer, mærkesager og lister over kandidater.

LÆS OGSÅ Valgkamp sætter KNR-koncepter på pause