Højtid for besøg af danske politikere

På onsdag og fem dage frem kommer Folketingets Retsudvalg på studietur til Grønland for at se og høre nærmere om det danske retsvæsen, politiet og kriminalforsorgen i landet.
August og september er traditionelt studietur-tid for de danske politikere, inden Folketingets samles til et nyt år. Det sker i år tirsdag den 4. oktober. Foto © : Simon Uldum
05. september 2016 07:07

Og det er blot én ud af en stribe besøg i Grønland fra danske politikere den senere tid.

I august har både miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, forsvarsminister Peter Christensen, transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt og Grønlandsudvalget i Folketinget været i Grønland for at høre nærmere på en række forhold.

Også Folketingets Forsvarsudvalg aflægger et besøg i Grønland midt i september, hvor de blandt andet skal besøge de danske militære stationer i landet.

Denne uges besøg af Retsudvalget kommer til at blive med løsgænger Aleqa Hammond på deltagerlisten. Det er første gang siden balladen om hendes kreditkortbrug, at politikeren officielt er tilbage i Grønland. Ved Grønlandsudvalgets tur til Nuuk og Sydgrønland i sidste uge valgte Hammond at aflyse sin deltagelse.

August og september er traditionelt studietur-tid for de danske politikere, inden Folketingets samles til et nyt år. Det sker i år tirsdag den 4. oktober.