Brandvæsenet hjælper politiet i Ilulissat med at gennemsøge skraldet på forbrændingsanlægget, efter at to ligdele er fundet i affaldet. Foto: Kathrine Kruse / KNR

Håbet om at finde et helt lig svinder ind for efterforskere i Ilulissat

Politiet og brandvæsenet mangler stadig en lille smule affald, før de har endevendt hele forbrændingsanlægget i Ilulissat. Ikke flere ligdele er dukket op, fortæller efterforskningsleder.

Det er over en uge siden, at der blev gjort et makabert fund på forbrændingen i Ilulissat. Først dukkede én ligdel op, og senere kom endnu en til syne i affaldet.

Siden har politi- og brandfolk endevendt skraldet i håb om i sidste ende at have et fuldt lig at begrave, men affaldet slipper op, og håbet bliver mindre og mindre.

Det fortæller Jan Lambertsen, der leder efterforskningen for Politiet. 

- Vi har ikke fundet flere (ligdele, red.), og håbet sviner nok desværre ind i forhold til at finde flere. Men vi mangler en lille smule affald, inden vi er færdige på forbrændingspladsen, så der er et lille håb endnu, men det er lille, siger han. 

LÆS OGSÅ Politi: Folk i Ilulissat skal ikke være bange for, at der sker noget fra samme gerningsmand igen

I fredags meddelte politiet, at det er lykkedes kriminalteknikere og retsmedicinere at kunne slå fast, hvordan den dræbte mistede livet. 

De har også næsten med sikkerhed sat navn på den dræbte. Det er dog ikke noget, som offentligheden har fået indblik i endnu.

To tilbageholdte - en er nu løsladt

Men det var ikke de eneste gennembrud, der skete i efterforskningen dén dag. Sidst på eftermiddagen kunne politiet nemlig meddele, at tre personer var anholdt.

En af dem blev løsladt dagen efter, mens de to andre blev fremstillet i kredsretten i et retsmøde, der blev afholdt for lukkede døre.

Det endte med, at den ene - en mand - blev tilbageholdt i fire uger, mens den anden - en kvinde - kunne tilbageholdes i op til tre dage. Hun blev dog løsladt i går.

LÆS OGSÅ Fremskridt i drabssagen i Ilulissat

Sagen bliver efterforsket som en drabssag, men hvad de to personer er sigtet for, vil politiet ikke oplyse. Jan Lambertsen vil heller ikke svare på, hvordan de forholder sig til sigtelserne.

- Det kan jeg ikke udtale mig om. Det er af hensyn til efterforskningen, siger han blot. 

Manden og kvinden bor på samme adresse i Ilulissat. Da de blev anholdt ransagede politiet deres hjem.

- Der er fundet diverse beviser, som jeg ikke kan komme nærmere ind på. Der er fundet ting, som skal ind under tekniske undersøgelser, og nogle spor der skal sammenholdes, fortæller Jan Lambertsen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt