Grønlandsk mand får dom på ubestemt tid for drab på sin mor

En 45-årig grønlandsk mand er i dag blevet dømt ved byretten i Århus for tilbage i februar i år at dræbe sin 65-årige mor med kniv.
En 45-årig mand er i dag blevet dømt til anbringelse for drabet på sin 65-årige mor. Foto © : Cathrine Ertmann/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
06. december 2023 12:29

Århus Byret har i dag dømt en 45-årig grønlandsk mand for tidligere i år at dræbe sin mor i deres fælles hjem.

Drabet fandt sted 15. februar i år, hvor manden stak moren med kniv i både hals og nakke. Allerede dagen efter under grundlovsforhør erkendte manden drabet.

Manden er under dagens retsmøde blevet idømt en anbringelsesdom på en psykiatrisk afdeling, fortæller specialanklager i sagen Jesper Rubow fra Østjyllands Politi.

- Manden er blevet dømt til en anbringelsesdom, fordi han har nogle psykiske problemer, siger han. 

Manden erkendte igen under dagens retsmødet, at han havde stukket sin mor med kniv i halsen, og at det var det, hun døde af. Derfor modtog den tiltalte og hans forsvar også dommen.

Forhåbentlig får han hjælp

Anklageren mener også, det er den rigtige dom.

- Det er en tragisk sag. Han er psykisk syg, og lægerne har slået fast, at manden er sindssyg, og det var han også i gerningsøjeblikket, så derfor er en anbringelsesdom det helt rigtige, så han forhåbentlig kan få hjælp der, siger Jesper Rubow.

Mandens dom er uden det, man kalder en længstetid. Det vil sige, at en dommer skal tage stilling til, om han en dag kan løslades, fortæller anklageren.