Grønlandsk hudplejeserie vinder iværksætterpris

Inuacare vinder Grønlandsbankens iværksætterpris for deres hudplejeprodukter af samme navn. Stifterne er både overraskede og begejstrede for anerkendelsen.
Pipaluk Nielsen, i midten, og Anne Mette Nielsen, med på facetime, løber med årets iværksætterpris fra Grønlandsbanken for hudplejeserien Inuacare, som baserer sig på naturlige ingredienser fra de grønlandske fjelde. Foto © : Privatfoto
26. oktober 2023 14:57

Tirsdag var en lidt sjovere dag på kontoret end normalt for stifterne af hudplejebrandet Inuacare. De kunne nemlig kalde sig vindere af Grønlandsbankens Erhvervsfonds iværksætterpris 2023.

- Vi er både overraskede og meget begejstrede, siger Pipaluk Nielsen, der er en af stifterne bag hudplejeserien.

Pipaluk Nielsen og Anne Mette Nielsen begyndte at arbejde med hudplejeserien tilbage i 2014, hvor de satte sig for at lave en plejende serie, der tager udgangspunkt i planter, som håndplukkes i de grønlandske fjelde.

Genlyd i udlandet

Nu næsten ti år efter begynder deres arbejde at give genlyd ikke kun i Grønland, men også i Danmark og resten af verden, fortæller Pipaluk Nielsen.

- Vi ser, at flere og flere er interesserede, så vi sender til andre europæiske lande og USA, siger hun.

Derfor betyder iværksætterprisen også ekstra meget for de to stiftere, supplerer Anne Mette Nielsen.

- Det er herligt, man bliver så rørt, fordi vi føler, vi bliver set nu, siger hun.

Drømmer stort for fremtiden

Derfor er fremtidsplanerne for Inuacare også klar.

De to stiftere vil arbejde på, at kendskabet til produkterne bliver bredt endnu mere ud, så de ender med at blive solgt i flere butikker i Danmark, end det er tilfældet i dag, og så drømmer de om at komme på hylderne i Europa.

Med prisen følger 25.000 kroner, men hvad de skal bruges på, har de to iværksættere endnu ikke bestemt sig for.

- Vi er stadig meget overraskede, så vi har ikke nået at tænke på, hvad pengene skal gå til endnu, siger Pipaluk Nielsen.