Grønland arbejder på værtskab af international badminton kongres

Nuuk kommende internationale lufthavn åbner mulighed for stor badmintonbegivenhed i 2026.
Der lægges op til international badminton kongres i Nuuk i 2026
Skrevet af Noah Mølgaard
07. juni 2024 11:05

Det er snarere spørgsmål om hvornår end om, når snakken falder på Grønlands værtskab af det europæiske badminton forbunds kongres.

Derfor gør Grønlands badminton forbund Badminton Kalaallit Nunaat serven klar til at søge værtskab af Badminton Europes kongres i 2026.

- Jeg har deltaget i Badminton Europes og Badminton World Federations kongres siden 2013 og er altid blevet spurgt, hvornår Grønland kan være vært, siger formand for Badminton Kalaallit Nunaat Michael Kleist.

Samme spørgsmål blev stillet under Badminton Europes kongres i foråret, hvor Badminton Kalaallit Nunaat deltog.

Tanken er som nævnt ikke ny. Men infrastruktur med flere flyskift undervejs for gæster udefra har holdt Grønland tilbage fra ansøgning om værtskabet.

- Jeg kan forestille mig, at vi med den kommende lufthavn i Nuuk vil stå stærkere. Vi har derfor besluttet os for at søge værtskab i 2026, siger Michael Kleist.

Turnering eller ej

Grønland blev medlem af det internationale badmintonforbund BWF i 1997 og blev dengang placeret til at være medlem af det europæiske forbund, der har 44 medlemslande.

Mange medlemslande ligger geografisk uden kyst og har aldrig været i arktiske lande.

- Vi har snakket om vores eventuelle ansøgning om under Badminton Europes kongres i Budapest for nyligt, og de glæder sig allerede til at tage til Grønland, hvis vi får værtskabet i 2026. Vi regner derfor med stor deltagelse, hvis vi får værtskabet, siger Michael Kleist.

Det er stadig uvist, om konferencen skal suppleres med international badmintonturnering.

Michael Kleist oplyser overfor KNR, at der stadig er en del ubekendte faktorer, der skal findes svar på, inden der bliver taget stilling til, om der skal være badmintonturnering i forbindelse med kongressen.

Deltagere i Badminton Europes kongres betaler selv for deres deltagelse med beskedent tilskud fra det europæiske forbund.

Ansøgningsfristen til værtskab er februar 2025.