Great Greenland leverer markant fremgang

Pelsvirksomheden Great Greenland er kommet ud af 2016 med et lille overskud.
Foto © : Great Greenland
Skrevet af Sara K. Jakobsen
18. maj 2017 14:04

Forrige år leverede virksomheden et underskud på omkring 25 milioner kroner. Årets regnskab peger dog i en helt anden retning med et overskud på lidt over en halv million.

Det fremgår af selskabets regnskab, der blev præsenteret af direktør Ditte Sorknæs på Great Greenlands generalforsamling torsdag.

 - Vi har arbejdet rigtig meget med at få solgt nogle skind ud og få reduceret vores omkostniger, og i det hele taget set på hvordan vi kan køre vores drift bedre i det daglige, siger Great Greenland-direktør Ditte Sorknæs.

Fra underskud til overskud

I 2016 har omsætningen været mindre end forventet, men det er alligevel lykkedes at skabe et lille overskud på 633.000 kroner, selvom forventningen faktisk var et underskud på lidt mere end en million kroner.

Great Greenlands var præget af manglende på indhandlede skind. Det kunne mærkes i omsætningen, men samtidig har selskabet sparet penge på blandt andet garvning og håndtering af skind, kan man læse i årsrapporten.

Ifølge selskabet er overskuddet på trods af en historisk lav indhandling og salg af sælskind.

Men, alligevel formåede Great Greenland at vende den negative udvikling, blandt andet ved at reducere lagerbeholdningen af skind helt ned til halvdelen, i forhold til lagerets størrelse i 2014.

Den markante fremgang fra underskuddet på 25 millioner kroner i 2015 får Ditte Sorknæs til at se lyst på fremtiden.

 - Jeg synes det her er et lille lys i mørket. Vi har stadig stor afhængighed af de servicekontrakter vi får fra Selvstyret. Men, stort set, så tænker jeg, at det her er en skridt i den rigtige retning, så jeg er positiv, siger hun.

I 2015 fik Great Greenland tilført 15 millioner i kapitalindskud fra Naalakkersuisut. Tilførslen af kapital skete efter selskabet i 2014 leverede et underskud på 37.9 millioner kroner. Det har ikke været nødvendigt i 2016, viser årsrapporten.