Grønt lys på vej til London Mining

Det varer formentlig kun et par uger, inden Naalakkersuisut giver grønt lys for London Minings planer om en anlæggelsen af en jernmine i Godthåbsfjorden omkring 150 kilometer nordøst for Nuuk. Forlydenderne om en nært forestående udvindingstilladelse har svirret de seneste døgn. Men nu skulle det være ganske vist.
17. juni 2013 08:40

Departementschef Jørn Skov Nielsen fra Departementet for Erhverv, Råstoffer og bekræfter overfor Berlingske Business i dag, at der forhandles på højtryk med London Mining, men vil ellers ikke udtale sig yderligere.

Finansieringen af det store tre-årige byggeprojekt til 13 milliarder kr. er endnu ikke sikret. Og der bliver der ingen mine bygget, før mineselskabet Mining har skaffet investorer, konstaterer avisen.

Udvindingstilladelsen på Isua-projektet vil give London Mining det grundlag, der er nødvendigt for seriøst at kunne søge efter investorer for at kunne finansiere byggeriet. Men London Mining jagter de samme investorer, som konkurrenterne.

Det britiske selskab har således haft følere ude hos potentielle investorer i bl.a. Kina, USA, Danmark og det øvrige Norden.

Men det er langt fra nemt. Priserne på jern er faldet gennem det seneste år. Sasmtidig ligger London Mining og Isua-projektet i skarp konkurrence med omkring 50 jernmineprojekter rundt om i verden, som søger penge.

Byggefasen vil vare i tre år., og anlægsprojektet vil beskæftige mellem 1.000 og 2.500. Hovedparten af dem vil være udlændinge. Når projektet er på sit højeste i det andet byggeår ventes 2.500 i arbejde.

Når minen er i drift vil den kunne give fast beskæftigelse til omkring 450 ansatte.