Studerende: Grønlandsk politik er noget rod

Studerende på Ilisimatusarfik er langt fra imponeret over Partii Naleraqs udmeldelse af koalitionen søndag. Der har været for meget ustabilitet, og Partii Naleraq var for hurtig til at kaste håndklædet i ringen, lyder det blandt andet fra de studerene.
10. september 2018 15:50

En af de studerende på Ilisimatusarfik mener, at Partii Naleraq for nemt bliver fornærmet.

- Jeg mener, at de kunne have nået en eller anden form for kompromis. Det er for let, og bliver også brugt for meget, at skulle stoppe eller træde tilbage, når der er modstand, eller når der er politiske uenigheder, siger teologistuderende Kaj Peter Møller-Heinrich, der også er medlem af Atassut.

LÆS OGSÅ Partii Naleraq var positive over for danske lufthavnspenge

En journaliststuderende efterlyser også mere politisk stabilitet.

- Sidste valgperiode og i denne, sker der jo hele tiden koalitionsforandringer, med skiftende ministre og alt muligt. Vi mangler et stærkt forbillede, som kan gå foran for Grønland, siger journaliststuderende Kaaleeraq Møller Andersen, der har været politisk aktiv for Siumut og Nunatta Qitornai.

LÆS OGSÅ Her forlader Partii Naleraq koalitionen

En anden studerende ønsker, at politikerne bliver bedre til at samarbejde.

- Man kræver meget af politikerne, fordi de kommer ind til et område, hvor de selv har stillet op til. De siger, at de gerne vil arbejde for samfundet, men kan ikke samarbejde. Og det irriterer mig meget, at de ikke kan samarabejde, sagde Naja-Vivi Mikaelsen, der studerer til tolk.