Grønlandsk satellit er sendt i rummet nu

Greensat-satellitten, der er opkaldt efter Grønland, er endelig i kredsløb om Jorden, efter den i mandags blev sendt ud i rummet.
Greensat er sendt i rummet mandag efter forsinkelse. Foto © : SpaceX
07. februar 2023 11:40

I går lykkedes det at sende Tusass' satellit til rummet.

Det skriver Tusass i en pressemeddelelse

Greensat blev sendt afsted med SpaceX-raketten Falcon-9 fra delstaten Florida i USA.

LÆS OGSÅ Toqqaannartoq: Nunatta qaammataasaa silaannarsuarmut aallartinneqassaaq

Planen var, at Greensat skal sendte til rummet i søndags. Men på grund af forsinkelser i lanceringen blev den først sendt afsted mandag.

Mere stabilt internet

Satellitten skal sørge for, at satellitbyerne i Nord- og Østgrønland får mere stabilt internet, og at kunderne i Qaanaaq også kan få flatrate-produkter.

- Det har været et længere projekt for Tusass at udvide og forbedre kvaliteten af satellitforbindelserne i Grønland, siger administrerende direktør i Tusass, Kristian Reintert Davidsen, og fortsætter:

- Vi vil gerne gøre vores bedste for de områder i Grønland, der dækkes af satellitforbindelser frem for radiokæde- eller søkabelforbindelser, så de kan få mere stabile forbindelser end de har nu.

LÆS OGSÅ Nunatta satellitsitaassaata nunarput internetimut attaviginnerulersissavaa

Bestyrelsesformanden i Tusass, Ulrik Blidorf, fulgte med i opsendelsen, der blev livestreamet på Youtube:

- Jeg er meget stolt og glad for at være med til at bringe fremskridt på satellitområdet for Grønland. Særligt at den vil gavne for Nord og Østgrønland, siger han.

 

Foto © : Tusass

Satelitten bliver opsendt fra Orlando, Florida. Den skal sørge for mere stabilt internet i Nord- og Østgrønland. Foto: Tusass.