Live: Grønlandsk satellit fyres ud i rummet

Du kan følge med direkte med, når SpaceX sender den grønlandske satellit med en raket.
Den nye satellit skal ifølge Tusass sikre bedre internet til de dele af Grønland, som i dag får deres internetforbindelse via satellit.
Den nye satellit skal ifølge Tusass sikre bedre internet til de dele af Grønland, som i dag får deres internetforbindelse via satellit.
06. februar 2023 13:16

Opdatering: SpaceX skriver på Twitter, at opsendelsen er udsat på grund af ugunstigt vejr. De forventer, at satelitten i stedet skydes afsted i morgen, hvor vejret bør være bedre.

Satellitten Greensat, der er opkaldt efter Grønland, bliver sendt ud i rummet i aften klokken 19.32, hvis alt går efter planen.

Det oplyser Tusass i en pressemeddelelse.

Du har mulighed for at følge direkte med i opsendelsen lige her.

Live-udsendelsen begynder omkring 15 minutter før afgang.

Tusass gør opmærksom på, at affyringen kan risikere at blive udskudt på grund af dårligt vejr. 

Opsendelsen er allerede blevet udskudt én gang. Det var nemlig planen, at satellitten skulle sendes ud i rummet i går, søndag, men affyringen blev udskudt til i dag på grund af forsinkelser.

Mere stabilt internet

Satellitten skal sørge for, at satellitbyerne i Nord- og Østgrønland får mere stabilt internet, og at kunderne i Qaanaaq også kan få flatrate-produkter.

LÆS OGSÅ Ny grønlandsk satellit sikrer bedre internet i hele landet

Byerne på syd- og vestkysten er koblet til søkablet. Resten af landet får internet via satellit, og det betyder en mere ustabil og langsom forbindelse.

Greensat bliver sendt afsted med SpaceX-raketten Falcon-9 fra delstaten Florida i USA.

Foto © : Tusass

Satelitten bliver opsendt fra Orlando, Florida. Den skal sørge for mere stabilt internet i Nord- og Østgrønland. Foto: Tusass.