Nordjyske busser flager for Grønland og Færøerne

Snart går det grønlandske flag til tops på busserne fra Nordjyllands Trafikselskab.
Skrevet af Karsten Sommer
30. maj 2016 15:57
Versionist Erna Lynge

Bestyrelsen for Nordjyllands Trafikselskab - NT - har nemlig besluttet at indføre to nye officielle flagdage for både Grønland og Færøerne. 

Det betyder, at NT fremadrettet vil flage med det grønlandske flag Erfalasorput på Grønlands nationaldag 21. juni og med det færøske flag Merkið på Færøernes nationaldag 29. juli.

Ålborgs borgmester. Socialdemokraten Thomas Kastrup-Larsen, der er formand for NT, peger på den tætte tilknytning mellem Nordjylland og de nordatlantiske områder:

Læs også Officiel flagdag en fin anerkendelse af rigsfællesskabet

- Nordjylland har altid haft stor tilknytning til både Grønland og Færøerne. Grønlandshavnen og handlen med Grønland giver mange arbejdspladser i Aalborg, og betyder meget for regionen. Vi har desuden direkte færgeforbindelse mellem Torshavn på Færøerne og Hirtshals. Derfor var vi heller ikke i tvivl om, at busserne i regionen skulle være med til at fejre Grønlands og Færøernes nationaldage.

Indstillingen om de to nye officielle flagdage kommer i kølvandet på regeringens beslutning om at indføre officielle flagdage for Grønland og Færøerne.

Det er dog tvivlsomt, om de grønlandske flag når at komme på busserne allerede her i juni, da efterspørgslen efter flagene har været så stor, at det bliver svært få ordren effektueret i tide til at fejre Grønlands nationaldag her i 2016, vurderer Nordjyllands Trafikselskab