Grønlandsk mand tiltalt for mordet på Birna

Den grønlandske mand, der er mistænkt for mord på Birna Brjánsdóttur, er nu officielt blevet tiltalt for drab. Det skriver islandske RUV.

Det kom frem ved torsdagens retsmøde, hvor den mistænkte fik forlænget sin varetægtsfængsling ved byretten i Reykjavik. Anklager Olafur Thor Hauksson bekræfter oplysningen overfor Visir.is.

Manden nægter sig skyldig. Han erkender til gengæld, at han har medvirket til at forsøge at smugle 20 kilo hash ombord på trawleren Polar Nanoq, hvor han var en del af besætningen, da han blev anholdt.

LÆS OGSÅ Birna Brjánsdóttirs far: Grønlænderne er vores venner

Den grønlandske mand har siddet varetægtsfængslet siden 18. januar, efter den 20-årige kvinde Birna Brjánsdóttir forsvandt under en bytur i Reykjavik. 

Ifølge islandske medier er manden tiltalt efter artikel 211 i den islandske straffelov, der kan give en dom på minimum fem år og maksimalt livstid for drab, hvis manden bliver kendt skyldig.

LÆS OGSÅ Den værste periode i Polar Seafoods historie

Hele sagen begyndte, da Birna Brjánsdóttir forsvandt natten til lørdag den 14. januar, hvor hun sidst blev set kl. 05:25 i gågaden Laugavegur i Reykjavik.

Efter en massiv eftersøgning fandt man liget af kvinden den efterfølgende weekend på en strand udenfor den islandske hovedstad.

LÆS OGSÅ En person bliver løsladt i Birna-sag

 

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt