Grønlandsk krimi nomineret til litteraturpris

Forfatter Kristian Olsen ’Aaju’, er blandt de nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris 2011. Det er første gang i to år, at en grønlandsk forfatter er blevet nomineret til den prestigefyldte pris.

Kristian Olsen udgav i september spændingsromanen ’Det tatoverede budskab’. Bogen handler om to unge kvinder, der sammen efterforsker et selvmord. Bogen tager således læseren på rejse gennem Oslo, Holbæk, Qaqortoq, Nuuk, København og Paamiut. De 2 kvinders betagelse og leg med hinanden får skæbnesvangre følger, da den ene vikles ind i voldsomme intriger, som ender med mord.

Blandt de øvrige nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris 2011 er Josefine Klougart fra Danmark for romanen ’Stigninger og fald’ og den færøske forfatter Tóroddur Poulsen for digtsamlingen Útsýni (Utsikt).

Prisvinderen udvælges ved bedømmelseskomitéens møde i Oslo den 12. april 2011 og uddeles i forbindelse med Nordisk Råds session som i 2011 afholdes i København i begyndelsen af november.

Grønland havde sidste år ikke indstillet nogen kandidat til Nordisk Råds Litteraturpris. Dengang gik prisen til den finsk forfatter Sofi Oksanen for bogen Puhdistus - Renselse.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt