Grønlandsbanken på vej mod historisk resultat

Grønlandsbanken er på vej mod det bedste resultat i bankens historie. Det fremgår af bankens kvartalsrapport for 1. til 3. kvartal 2017.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
01. november 2017 12:50

Her lyder resultatet på 103,8 millioner kroner før skat, hvilket er 23 millioner kroner bedre end i samme periode 2016.

Banken har tjent flere penge på rente- og gebyrindtægter, hvilket ifølge rapporten hovedsageligt skyldes, at banken har lånt flere penge ud.

I alt har Grønlandsbanken lånt lidt over 3,2 milliarder ud, og det er en stigning på 166 millioner kroner.

LÆS OGSÅ Grønlandsbanken fylder 50 år

Direktør Martin Kviesgaard er meget tilfreds de positive takter i tredje kvartal:

- Det er vækst i alle afdelinger, der ligger bag, og det vidner både om, at erhvervslivet og de private husholdninger i Grønland fortsætter optimismen, men også at vores medarbejdere virkelig har haft travlt, udtaler Martin Kviesgaard i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Grønlandsbanken jubler over rekordregnskab

Omkostningerne er også steget - men markant mindre end indtægterne. Stigningen skyldes blandt andet omkostninger til afholdelse af bankens 50 års jubilæum og stigende afskrivninger:

- Tabene på udlån er fortsat ganske overskuelige, og det er primært små hellefiskefiskere, der så småt har begyndende betalingsvanskeligheder, udtaler Martin Kviesgaard.

Lidt tidligere på måneden meldte banken ud, at den opjusterede sit resultat for hele året, og direktøren forventer også at antallet af medarbejdere skal øges.

LÆS OGSÅ Nationalbanken er bekymret for Grønlands økonomi