Grønlandsbanken fylder 50 år

Grønlandsbanken har i år 50 års jubilæum, og det blev markeret med kaffemik over det ganske land og vennerne deltog i fejringen.
Skrevet af Nathan Kreutzmann
25. august 2017 07:45

Som man siger, så viser det gode vejr, at fødselaren har opført sig pænt.

Og Helle Mark kender jubilaren godt. Og hun præsenterer jubilaren således:

- Pålidelig, stærk og alsidig, siger ekspeditionsleder i Grønlandsbanken, Helle Mark.

Dagens 50 års jubilar er Grønlandsbanken. Helle Mark har arbejdet i banken i 27 år, derfor har Grønlandsbanken stor indflydelse på Helles liv. Den har så stor indflydelse, at hun er holdt op med at kalde nogle af sine kolleger for bare ’kolleger’.

- Jeg betragter mine kolleger som en del af min familie. Vi giver hinanden kælenavne, vi har f. eks. en bedstemor og en bedstefar og en bliver kaldt for ’søster’, siger Helle Mark.

LÆS OGSÅ Grønlandsbanken jubler over rekordregnskab

Grønlandsbankens 50 års jubilæum bliver markeret i flere byer i onsdag med kaffemik og underholdning. Derfor har Helle og hendes kolleger gjort forberedelser som dagen for junilæet nærmede sig.

Banken har en betydning for landet

Og den nuværende direktør undlod ikke at rose banken, som fejres i år.

- Først og fremmest betyder vi jo meget for alle de kunder vi har og den daglige kontakt vi har med næsten hele Grønlands befolkning, siger Grønlandsbankens direktør, Martin Kviesgaard.

Helle Mark deltager i fejringen og er stolt over at have arbejdet i banken i så mange år.

- Jeg er meget stolt over at have fulgtes med banken i så mange år og jeg håber, at vi vil følges ad i mange år endnu, siger Helle Mark.

Men selvom Grønlandsbanken ’er oppe i årene’, gøres der dog ingen tanker om at gå i pension.

- Jeg synes, at vi er i så god form i banken, at der ingen er grund til at tænke i pension. Vi skulle gerne være her i rigtig, rigtig mange år fremme, siger Martin Kviesgaard.

Den stiftende generalforsamling blev afholdt den 26. maj 1967 i Danske Bankers Fællesrepræsentations lokaler i København.