- Vi har jo en stor forhåbning om, at de fem kommuner og deres borgerservices snart kommer på plads. Så vi fælles kan hjælpe brugerne som ønsker at flytte til MitID, siger Helle Mark.

Grønlandsbanken: Myndighederne hjælper ikke nok til med MitID

Det offentlige, der skulle hjælpe med at vejlede om MitID, er slet ikke klar til det, kritiserer pengeinstituttet. For en pensionist, tog det længere tid end forventet at få det nye program.

Alt bliver mere og mere digital nu til dags. Det offentlige sender færre fysiske breve og gøre mere brug af digitale løsninger, som for eksempel e-box, digitalt identifikationsmiddel og MitID.

Men det er ikke nemt at få adgang til de digitale løsninger. Når man skal logge ind for første gang, kræver det flere skridt og tålmodighed.

Derfor kræver det for nogen at få hjælp til den slags. Men borgerservice og Digitaliseringsstyrelsen er ikke klar til at hjælpe de mange mennesker, der har brug for hjælp til MitID, mener Grønlandsbanken.

- I Grønlandsbanken vi er jo bekendt med, at de forskellige borgerservices i de forskellige kommuner ikke er klar endnu til at servicere deres borgere med den opgave, siger Helle Mark, der står for at vejlede bankens kunder om MitID.

Banken: Vi står nærmest alene med det

Det betyder, at banken skal sørge for at hjælpe brugerne, som de offentlige myndigheder burde havde hjulpet dem med.

- Vi har jo en stor forhåbning om, at de fem kommuner og deres borgerservices snart kommer på plads. Så vi fælles kan hjælpe brugerne som ønsker at flytte til MitID, siger Helle Mark.

LÆS OGSÅ Farvel til fysisk post: Fra næste år flyver dine breve digitalt

Pensionist Else Kleist og hendes mand har netop fået MitID.

Det har ikke været nemt. De to har været grønlandskbanken for at få hjælp med MitID.

Sønnen må hjælpe til

Else Kleists mand manglede at få opdateret personlige oplysninger, derfor bad banken parret om at henvende sig til myndighedernes borgerservice. Men parret havde i forvejen ventet i banken i flere timer, derfor undlod de at tage til borgerservice, og i stedet bad om hjælp fra deres søn.

- Vores søn hjalp til, og først dér lykkedes det. Det var meget besværgeligt, siger Else Kleist.

LÆS OGSÅ e-Boks skal levere digital post til alle

Det offentlige forventer, at alle i Grønland får MitID inden slutningen af oktober.

KNR har kontaktet styrelseschef i Digitaliseringsstyrelsen, Katrine Hjelholt Nathanielsen om den svære overgang til MitID, men hun er ikke vendt tilbage.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl