e-Boks skal levere digital post til alle

Selskabet e-Boks er valgt til at levere en digital post løsning her i landet, og fra april 2020 bliver det obligatorisk for alle borgere og virksomheder at have en digital postkasse.
Det bliver obligatorisk for alle borgere over 15 år at have en digital postkasse fra april 2020. Foto © : e-Boks
Skrevet af Thomas Munk Veirum
18. august 2019 12:50

Det skal være slut kuverter og papir fra myndighederne, som fragtes land og rige rundt. Fra efteråret begynder Selvstyret at indføre en digital postløsning, der gør det lettere at sende post til borgere og virksomheder.

Ordningen er i første omgang frivillig, men fra april 2020 vil det blive obligatorisk for alle borgere over 15 år og alle virksomheder at have en digital postkasse.

Det betyder, at fysiske breve fra Selvstyret, kommunerne og øvrige offentlige myndigheder efterhånden vil blive udfaset, oplyser Selvstyret i en pressemeddelelse.

Bagger: Gør afstandene på verdens største ø lidt mindre

Naalakkersuisoq for uddannelse, kultur og kirke, Ane Lone Bagger, håber, at den digitale løsning kan gøre afstandene mellem borgere og myndigheder lidt kortere:

- Den øgede digitalisering hjælper os med at fjerne de store afstande imellem os, som bor på verdens største ø, og kan med vores digitalisering af brevforsendelser komme endnu tættere på et digitalt samfund, som den nationale digitaliseringsstrategi lægger op til, udtaler hun.

Det er danske e-boks, der er blevet valgt som leverandør til løsningen, og direktør i e-boks Ulrik Falkner Thagesen er glad for opgaven:

- e-Boks har opbygget en mangeårig erfaring som samarbejdspartner for det offentlige i Danmark, og vi kender til både de muligheder og udfordringer, der ligger i at skulle digitalisere kommunikationen mellem myndigheder og borgere. Den viden er brugbar for mange andre lande, som nu tager fat på lignende opgaver, siger Ulrik Falkner Thagesen.

Selvom ordningen bliver obligatorisk for alle over 15 år, så vil der dog også være undtagelser. Der vil dog komme regler for, hvordan man kan blive undtaget fra den digitale ordning senere på året.

NemID bliver adgangen til den digitale postkasse.