Grønlands VM-kvalifikationskampe: Puerto Rico bliver ikke til noget

Håndboldforbundet for Nordamerika og Caribien, NACHC, holdt torsdag møde om VM-kvalifikationskampe. Uvisheden blev ikke mindre på grund af corona.
Håndbold VM U-21
Grønlands VM-skæbne er stadig uklar Foto © : Noah Mølgaard
Skrevet af Noah Mølgaard
02. oktober 2020 10:39

Grønlands VM-kvalifikationskampe mod USA, Canada og Puerto Rico er i fare for at blive aflyst, da værtslandet, Puerto Rico, kæmper med corona.

Bolden ligger nu hos det internationale håndboldforbund, IHF, om, hvorvidt nordamerikanske og caribiske hold overhovedet skal spille VM-kvalifikationskampe.

Medlemslande i NACHC holdt møde torsdag aften, og der blev det klart, at VM-kvalifikationsturneringen ikke kan afvikles i Puerto Rico.

Smittespredningen er ligesom andre steder i verden gået den forkerte vej i Puerto Rico. Derfor kan turneringen, der ellers var planlagt til at finde sted fra den 2. til 8. november, aflyst.

LÆS OGSÅ Corona kan vælte VM-drømme i håndbold

Medlemslande i NACHC er nået til enighed om et alternativt forslag.

- Jeg kan ikke udtale mig om indholdet til vores alternative forslag. Det skal drøftes i IHF’s council, der tager sig af alt, der ligger ud over normalen, siger formand for turneringsudvalget i NACHC Kurt Lauritsen til KNR.

Håndbold VM er planlagt til at blive afviklet i Egypten i slutningen af januar 2021 – med mindre slutrunden bliver udsat som mange andre store mesterskaber.

Fire nationer havde tilmeldt sig til turneringen i Puerto Rico. De er udover de nu daværende værter USA, Canada og Grønland.

Grønland har ikke været med i VM-slutrunden siden 2007, mens herrernes U-21 landshold har været med til VM i 2009, der blev afviklet Egypten.