Det er planen, at Grønlands VM-kvalifikationskampe spilles i begyndelsen af november - muligvis i Puerto Rico

Corona kan vælte VM-drømme i håndbold

Panamerikanske mesterskaber i håndbold for herrer er på usikker grund. Placering af værtskab skal afgøres på ny.

Internationale håndboldkampe er som mange andre arrangementer ramt af corona.

Det gælder også de panamerikanske mesterskaber. Mexico har nemlig trukket sig som vært, og nye værter skal findes fredag 28. august.

- Det hele er meget usikkert på nuværende tidspunkt. Men det internationale håndbold forbund IHF har krævet, at der ikke må komme lande med til VM-slutrunden uden kvalifikationskampe, siger delegationsleder for herrelandsholdet i håndbold Kurt Lauritsen til KNR.

Han har også en anden vigtig kasket på. Han er nemlig formand for Turnerings- og Organisationsudvalget i den nordlige del af det panamerikanske forbund, der kaldes NACHC.

- Det er planen, at vores del af VM-kvalifikationskampe skal afvikles fra 2. til den 8. november. Puerto Rico har som foreløbig eneste land meddelt interesse for at have værtskabet. Den del af sagen bliver afgjort fredag 28. august, siger Kurt Lauritsen.

USA rejser rundt

En anden usikkerhed er hvilke lande, der har mulighed for at deltage eller samle landshold.

- Vi kan tage Canada som eksempel, forklarer Kurt Lauritsen.

- Flere canadiske landsholdsspillere bor i Europa, og der er krav om tre ugers karantæne, hvis man ankommer til Canada fra et andet land. Dermed har Canada svært ved at samle sit landshold med mindre, de afholder træningssamling i et andet land, fortæller Kurt Lauritsen.

- USA er også underlagt regler om begrænsning af forsamlinger. Men amerikaners landshold har været i udlandet i længere periode nu, hvor de har spillet landskampe og vil meget sandsynligt deltage i VM-kvalifikationskampe, siger Kurt Lauritsen.

LÆS OGSÅ Overblik: Håndbold, volley og taekwondo håber stadig på GM

Det grønlandske landshold har haft begrænset træningssamling i Nuuk for spillere fra Kommuneqarfik Sermersooq. Men spillerne holder sig i gang for at være klar til VM-kampe.

- Vores spillere er i god fysisk form, men de mangler i modsætning til USA kamptræning, fordi der som bekendt ikke har været afholdt grønlandsmesterskaber, siger Kurt Lauritsen.

Flere lande har allerede meldt fra til VM-kvalifikationskampe. Cuba, der ellers har dygtige spillere, har meldt afbud. Mexico har også meldt fra. Landet er så hårdt ramt af corona, at deres nationale olympiske stadion er omdannet til corona-hospital.

- IHF har som nævnt krævet, at der skal holdes VM-kvalifikationskampe og det bliver spændende hvor mange lande, der melder sig klar til deltagelse, slutter Kurt Lauritsen.

Der spilles om en plads til VM-slutrunden i den nordlige del af den panamerikanske gruppe, hvor Grønland er med.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl