Grønland rasler ned af råstof-liste

Grønland er blevet mindre tiltrækkende for råstofinvestorerne. Det viser den seneste undersøgelse fra Fraser Institute, og det er stærkt bekymrende, skriver Grønlands Erhverv - GE - i en pressemeddelelse.
Foto © : Jørgen Chemnitz
Skrevet af Inge S. Rasmussen
07. marts 2017 08:08

Fraser Institutet vurderer hvert år hvor attraktive vilkårene er for mineaktivitet i 104 lande.

I 2016 er Grønland nummer 55 på den overordnede indeks over hvor tiltrækkende investorer vurderer lande. Det er et fald på 29 pladser hvis man sammenligner med 2015.

Nedturen er en kedelig overraskelse, lyder det fra GE.

LÆS OGSÅ Grønland og Danmark uenige om regler på råstofområdet

Direktør Brian Buus Pedersen antager at den bunder i usikkerheden om de store mineprojekter i Sydgrønland, samt hvad han beskriver som koalitionsaftalens "uklare signaler med hensyn til uranudvinding."

- Den ønskede udvikling af mineindustrien som en bærende søjle i den grønlandske samfundsøkonomi kan kun realiseres, hvis investorerne og mineselskaberne sikres gode og stabile rammevilkår i et langsigtet perspektiv, skriver GE-direktøren i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Bekymring for råstofprojekter

Netop i disse dage er naalakkersuisoq for råstoffer, Múte B. Egede, sammen med en delegation bestående af 34 virksomheder til verdens største konference for mineindustrien, som finder sted i den canadiske storby Toronto.