Grønland vinder tre medaljer på Island Games sidste dag

Fredag var sidste dag i Island Games, hvor Grønland kæmpede med om medaljer i bordtennis. Og dagen bød på endnu en guldmedalje. Dermed bliver der hentet to guldmedaljer hjem til Grønland, efter en guldmedalje i badminton tidligere i turneringen.
Ivik Nielsen vandt guld i herresingle i bordtennis.
Skrevet af Ivik Kristiansen
13. juli 2019 12:17

Det var Ivik Nielsen, der fredag vandt over Garry Dodd fra Guernsey i finalen i herresingle i bordtennis.

Og der var kun ros tilovers for ham fra landstræneren, Otto Zeeb.

- Han kæmper virkelig hårdt. Han kæmper mod uhyre hurtige og meget dygtige modstandere, men han kæmper godt, fordi han er så intelligent og hurtig. Han bliver udsat for utrolig modstand, men han svarer igen med endnu hurtigere angreb. Det gør mig meget stolt at se ham spille, siger Otto Zeeb.

Grønland hentede også mere metal hjem til medaljesamlingen.

LÆS OGSÅ Grønland vinder første medalje ved Island Games

Karliinannguaq Lundblad var ikke en af favoritter under Island Games, men hun kæmpede sig frem til en finaleplads i damesingle i bordtennis. Der fik hun sølv, og det er også en stor bedrift, siger Otto Zeeb.

- Jeg er meget stolt over, at en idrætskvinde kan blive nummer to, selv når hun ikke var blandt favoritterne. Jeg er meget stolt, siger landstræneren.

Aqqalu Nielsen og Ivik Nielsen hev også endnu en sølvmedalje hjem i herredouble i bordtennis. Også de får ros fra landstræneren, der dog havde håbet, at de kunne hente guldmedaljen hjem.

- Også fordi de blev nummer et ved sidste Island Games. Så vi havde store forhåbninger til dem. Men det, de opnåede, er udmærket. Vi er meget tilfredse med det, og vi er meget glade, lyder det fra Otto Zeeb.

LÆS OGSÅ Grønland vinder guld ved Island Games

Med dagens tre medaljer går de grønlandske idrætsfolk hjem med i alt otte medaljer.

Der var i forvejen en bronzemedalje i holdturnering i bordtennis, mens de fire andre medaljer blev vundet i badminton.

Medaljehøsten for dette års Island Games lyder således på to guldmedaljer, to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer.