Grønland vil udvikle patientjournaler

Grønland vil drage nytte af de gode erfaringer som Færøerne har med elektroniske patientjournaler.
Skrevet af Mads Lynge
10. januar 2013 12:31

Det er det væsenligste, Grønland satser på at få med hjem fra en konference om udfordringer og muligheder for Vestnordens sundhedssystemer, hvor naalakkersuisoq for sundhed, dennes departementschef og to højtstående medarbejdere fra sundhedsvæsenet deltager.

- Vi kan jo se patientens historik ved hjælp af patientjournaler, men via samarbejdet vil vi meget gerne udvikle den noget mere, siger naalakkersuisoq for sundhed Agathe Fontain.

Under konferencen, der varer fra 15. og til den 17. januar, gør 40 politikere og eksperter status på samarbejdet på sundhedsområdet mellem Grønland, Island og Færøerne.

Og Grønland vil høste frugterne af netop de færøske erfaringer med elektronisk patientjournalsystem:

- I nogle tilfælde er man i dag nødt til at sende patientjournaler via fax. Hvis man i stedet kunne udbrede brugen af elektroniske patientjournaler, så kan lægerne hurtigere se den enkelte patients syge- og behandlingshistorik, siger Agathe Fontain.

De vestnordiske lande, Grønland, Island og Færøerne, er alle tyndtbefolkede områder.
Derfor mener Agathe Fontain, at det er vigtigt at landene deles om den viden og erfaring, hvert land har opnået.

- De vestnordiske lande, er netop de lande, vi bør samarbejde med. Vi har de samme problemstillinger vedrørende yderdistrikter og lignende, samt patienttransporter, siger hun.

Vestnordisk Råds årlige temakonference, "De vestnordiske sundhedssystemer; udfordringer og muligheder” bliver holdt i Ísafjörður på Island, 15. til 17. januar.