Grønland styrker islandsk turisme

Island ser muligheder for at styrke sin egen turisme i fællesskab med Grønland. Ikke mindst på de fjerne markeder er der meget at vinde ved at stå sammen.

En million turister lagde sidste år vejen forbi Island. Turister som Grønland rigtigt gerne vil have en del af.

På Island er de helt enige. Grønland og Island skal arbejde endnu mere sammen for at udvikle regionen. Det mener Inga Hlin Palsdottir, som er direktør for Islands turistråd, Promote Iceland.

- Jeg mener, at det er meget vigtigt at arbejde med Grønland. Vi har gjort det flere gange nu. Ikke mindst på de fjerntliggende markeder som Kina. Jeg tror det er en fordel for begge lande, at vi ligger lidt afsides, men samtidigt sammen kan få folk til at forstå, at vi ikke er så langt væk, siger Inga Hlin Palsdottir.

Vil begge have de oplyste turister

Hun ser mange fordele for Island ved at samarbejde med det eksotiske Grønland, som på mange måder appellerer til de samme mennesker, som hun gerne vil have fat i.

- Vi kalder dem de oplyste turister. Jeg ved i har andre navne til dem, men jeg tror de passer på den samme gruppe mennesker, som ved meget, læser meget. De har flere penge end andre fordi de er klar til at rejse. De har mere kendskab til sociale medier og internettet og de kan lide at være udendørs, siger Palsdottir.

Islands regering vil mere samarbejde

I den Islandske regering er der generelt også en meget stor interesse for at udvide samarbejdet med Grønland. Den øverste embedsmand Stefan Haukur Johanesson ser mange muligheder for samarbejde, men nævner også turismen som den primære.

Læs også Ny lovændring vil sikre flere turister

Læs også Island dedikerer et helt center til Grønland

- Med den stigende turisme til Island, som har boomet, det er gået fra omkring 350.000 turister om året til en million sidste år, på under 10 år. Og det forventes at der bliver pænt over en million turister til Island i år, siger Johannesson.

Turismen har overhalet fiskeriet

Det betyder, at turismen på få år har vokset sig til at være Islands største industri foran fiskeriet. Et vokseværk som kan komme Grønland til gode, tror han.

Læs også Mange turisters planlagte hundeslædeture går i fisk

- Der er flere fly fra Island til Nordamerika end fra hele Skandinavien. Det er en mulighed for Grønland, siger Stefan Haukur Johannesson.

Fokus på fjerne markeder

Det islandske turismeudbrud giver ifølge Inga Hlin Palsdottir flere muligheder.

- Jeg tror, der er en fordel ved at se på Island som et forbindelsesled, hvilket vi allerede gør. Jeg tror, det er en mulighed for os. For jeg tror, at turister der kommer til Island eller Grønland kigger efter det her eventyr, og de er klar til at rejse lidt længere for at få den unikke oplevelse, siger hun til KNR.

Inga Hlin Palsdottir har netop været i Kina sammen med Visit Greenland, og peger på, at det er vigtigt med en fælles indsats for at styrke regionen, og samarbejde om trække flere turister til både Island og Grønland ikke mindst fra de fjerne markeder.

I konkurrence med Norge

Her er Island og Grønland også i skarp konkurrence med den langstrakte nabo mod øst. De pengestærke nordmænd, som tiltrækker rigtigt mange gæster, og som ligger i samme kategori som Island og Grønland, men har meget større midler.

- Det er vigtigt for os at skille os ud, og vise hvad vi har forskelligt fra Norge. Norge er et stort land med mange turister. Island og Grønland har ikke så mange i forhold til Norge, så måske kan vi snige os til at få nogle af deres turister, siger Palsdottir.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt