BILLEDER Island dedikerer et helt center til Grønland

Greenland Centre i Reykjavik vil skabe en klynge af aktiviteter med fokus på Grønland.

Greenland Centre ligger i butiksgaden i Reykjavik. Det åbnede i februar og har siden haft travlt med at udvikle de forskellige tiltag, som skal åbne porten til Grønland fra Laugavegur 96.

Magnus Asgeirsson er daglig leder af Greenland Centret. Han fortæller, at det skal være en bro for turisme mellem Island og Grønland.

- Vores vision er at etablere en klynge af aktiviteter med fokus på turisme i Grønland, siger Asgeirsson til KNR.

 

Butik med grønlandske varer

Kattie Nielsen og Fridrik Magnusson står bag centret, men bor til dagligt i Narsaq, hvor de har overtaget hotellet. Husets primære aktiviteter lige nu er at sælge grønlandske og islandske produkter og drive et rejsebureau.

Butikken i Greenland Centre er fyldt med skind fra rensdyr og sæl. Der er tupilakker i et skab og masser puder og figurer fra Inuk Design.

Læs også Nyt hus om Grønland i Reykjavik

 

Stor interesse for Grønland

Magnus Asgeirsson fortæller, at interessen for Grønland er stor hos de turister, der besøger Island.

- Research viser, at folk der kommer til Island er ret interesseret i også at besøge Grønland. Så det kan kategoriseres som det samme marked, siger Asgeirsson.

 

Grønlændere skal bruge centret

Han fortæller, at de næsten 300 kvadratmeter lokaler er dedikeret Grønland. Tanken er, at det skal være et mødested for folk med interesse for Grønland, hvor kultur og forretningsideer kan udklækkes. Og døren er ikke mindst åben for grønlændere.

- Så hvis du vil komme forbi til en kop kaffe, have et møde, sætte et billede op, sælge et billede. Ja så tænk på Greenland Centre. Vi er her for at støtte jer, siger Asgeirsson.

 

Gøre rejsen lettere

Greenland Centre beskriver selv sin rolle som en bro til Island for turister og efter idé fra Visit Greenland, begynder de at modtage rejsegrupper på vej til Grønland, så turen bliver mere behagelig.

- Når der kommer grupper fra Amerika til Grønland, kommer de ind til Keflavik meget tidligt om morgenen. Derfor vil vi arrangere, at Greenland Centre bliver deres første stop. De kan opbevare deres baggage her, tage på tur ud i Island, komme tilbage til et let måltid, før flyveren går til Grønland om aftenen, siger Asgeirsson.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt