Grønland og Storbritannien vil fortsætte fiskerisamarbejde efter Brexit

Efter Brexit skal Grønland og Storbritannien holde dialogmøder mindst én gang om året om et nyt fiskerisamarbejde.
- Vores underskrift i dag er første skridt mod et stærkt samarbejde mellem Grønland og Storbritannien, siger naalakkersuisoq for fiskeri Jens Immanuelsen. Foto © : naalakkersuisut.gl
10. november 2020 10:49

I et såkaldt aftalememorandum har Grønland og Storbritannien i dag skrevet under på, at parterne vil fortsætte et samarbejde på fiskeriområdet, efter at Storbritannien træder ud af den Europæiske Union.

- Vores underskrift i dag er første skridt mod et stærkt samarbejde mellem Grønland og Storbritannien, siger naalakkersuisoq for fiskeri Jens Immanuelsen.

LÆS OGSÅ Grønland håber på udkast til handelsaftale med UK til foråret

Aftalen undeholder ikke nogen konkrete samarbejdsaftaler, men den sætter rammen for, at Grønland og Storbritannien kan udvikle et samarbejde.

- Efterhånden som vi tilbageerobrer vores position som selvstændig kyststat, bestræber vi os på at samarbejde med vores nordatlantiske naboer som Grønland til fordel for vores fiskerindustri, siger Victoria Prentis, der er undersekretær for fiskeri i den britiske regering.

Grønlands regering har længe arbejdet på at få noget på skrift om et samarbejde med Storbrittanien efter Brexit, hvor Grønland især eksporterer torsk og rejer.

Med aftalen skal Grønland og Storbritannien efter Brexit mødes mindst én gang om året, hvor der skal diskuteres samarbejde på fiskeriområdet.