GIF kræver flere medaljer ved næste års Island Games

Ved de sidste tre Island games har Grønland kun vundet sammenlagt syv medaljer, og det er ikke godt nok for Grønlands Idrætsforbund.
14. juni 2016 16:30

Der skal derfor stilles større krav til specialforbundene, hvis Grønland også til næste år, skal deltage på fuld styrke.

- Det er dyrt at deltage i Island Games, derfor vil vi kræve flere medaljer fremover for at deltage, siger formanden for Grønlands Idrætsforbund Nuka Kleemann til KNR.  

Bedre forberedelse

Idrætsforbundet vil derfor kræve, at idrætsudøverne, som bliver udpeget til Island Games, gør mere ud af forberedelserne end tilfældet har været de foregående gange.

- Når man bliver udpeget til et landshold, så går jeg ud fra, at de er seriøse omkring det, dem der bliver udpeget. De får et træningsprogram, som skal følges.

Læs også Beskeden medaljehøst ved Island Games

Større krav til forbundene

På det næste repræsentantskabsmøde til november vil Grønlands Idrætsforbund tage de nye skærpede krav op med specialforbundene.

De sidste par gange har Grønland sendt omkring 100 afsted til ø-legene, og Nuka Kleemann afviser heller ikke, at de næste gange sender en lige så stor delegation.

-Men der skal være bedre forberedelse, og de skal være mere klar til at tage til Island Games.

Læs også Fuld gang i forberedelser til Island Games 2015

Island Games afholdes hvert andet år, og finder næste gang sted på den Svenske Ø Gotland.  Nuka Kleemann vil dog endnu ikke melde ud, hvad forventningerne er til næste års Ø-lege.

- Det har vi ikke taget stilling til, men vi skal i hvert fald have flere medaljer end sidste gang, siger formanden for Grønlands Idrætsforbund, Nuka Kleemann.

Sidste gang der blev afholdt Island Games var sidste år på Jersey, og der måtte Grønland nøjes med en guldmedalje.