BILLEDER Grønland i Tivoli er en stor gevinst for Grønland

<p>Grønland i Tivoli, der i år fejer 40 års jublilæum, forvandlede sig til en folkefest, hvor fællesskabsfølelse, musik og kulturelle boder igen satte rammen om årets fest.</p>
Skrevet af Simon Uldum -
02. august 2016 05:06

Henover to dage valgte 46.000 gæster at besøge den gamle have, heraf vurderes det at cirka 15.000 gæster havde en relation til Grønland.   

- Vi er meget tilfredse med hvordan hele arrangementet er blevet afviklet. Forløbet har  været fredeligt, i en god stemning, fantastiske koncerter, og vi hører også stor tilfredshed fra bodholderne, fortæller projektleder for GiT, Miki Jensen og fortsætter:

- I år har der været betydelig interesse fra danske medier, som valgte at dække det 40 års jubilæum. Et af projektgruppens allerfremmeste visioner er, at højne kendskabet til grønlandsk kultur.

Læs også BILLEDER Folk strømmer fortsat til Grønland i Tivoli

Det store jubilæumsprogram manglede ikke højdepunkter, da både velkendte og nye bands spillede for de mange mennesker foran Plænen.  

- Korsang med popsange, de talentfulde børn fra Uummannaq, de unge bands der overraskede alle, den spontane kalattuut blandt gæsterne, gæsteoptrædende af Lars fra Nuuk Posse under Da Bartali Crew og finalekoncerten med Ole Kristiansen. Begge dage har været et stort højdepunkt, siger Miki Jensen.

Projektgruppen bag GiT forsøger hvert år, at levere et kulturelt varieret og musikalsk alsidigt program, som gentagne gange bliver rost for at være ambitiøst og stort af både gæster og medier. Hvis festivalen skal holde sit ambitionsniveau kræves der stort engagement fra både sponsorer og fonde.

Læs også BILLEDER Grønland i Tivoli fylder 40 år i dag

- Grønland i Tivoli er en stor gevinst for Grønland, og det grønlandske kulturliv. Hvert år er en manifestation af et stærkt og alsidigt kulturliv, når vi sammen kan blive ved med at diske op med nye navne og initiativer til glæde for rigtig mange mennesker. 

- For at festivalen skal kunne holde sit ambitionsniveau, så kræver det at fonde og sponsorer, bliver ved med at støtte op om artisterne og projektet Grønland i Tivoli, fortæller Miki Jensen.